Studieprogramma

Waarom deze lerarenopleiding aan de Universiteit Twente?

Beste lerarenopleiding in Nederland

De opleiding Science Education and Communication aan de Universiteit Twente is door Keuzegids Masters 2014 als beste lerarenopleiding van Nederland verkozen. De docenten kregen een zeer goede beoordeling. Daarnaast kreeg de opleiding een goede beoordeling voor inhoud, praktijkgerichtheid, communicatie, faciliteiten en ambitie. De keuzegids adviseert studiezoekers om voor een goede lerarenopleiding naar Twente te gaan. 

Grote kans op baan als leraar

In Nederland bestaat er grote behoefte aan deskundige, academisch gevormde docenten die in het hele voortgezet onderwijs les kunnen geven. Dat biedt veel kansen voor jou als leraar Wiskunde, Scheikunde, Informatica, Natuurkunde of Onderzoek en Ontwerpen. Door het lerarentekort kun je vaak snel een baan vinden. Sommige studenten hebben zelfs tijdens hun studie al een baan gevonden. 

Maatwerk en praktijkgericht

Kenmerkend voor de masteropleiding Science Education and Communication is onderwijs op maat. Het studieprogramma is zo veel mogelijk afgestemd op je eigen kennis, vaardigheden en interesses. Je krijgt vaak onderwijs in een kleine groep. Door op een school stage te lopen, leer je bovendien hoe je die vaardigheden in de praktijk toepast. Hier ervaar, ontdek en verbeter je jouw werkwijze. Je kunt de opleiding in voltijd of deeltijd volgen. 

Chat offline (info)