Waarom Psychologie aan de Universiteit Twente?

Ontwerpen en technologie

Studeer je Psychologie aan de Universiteit Twente, dan word je geschoold tot ontwerper en onderzoeker. Je bent als onderzoeker in staat om zelf op wetenschappelijke verantwoorde wijze onderzoek uit te voeren. Als ontwerper weet je wetenschappelijke kennis in te zetten voor het oplossen van problemen uit de praktijk. Je leert hoe je systematisch kunt werken aan effectieve oplossingen voor diverse psychologische vraagstukken. En je kunt je verdiepen in psychologie en technologie, bijvoorbeeld eHealth. 

Unieke specialisaties

De masteropleiding Psychologie aan de Universiteit Twente is uniek vanwege toepassingsgerichtheid van de vijf aangeboden specialisaties, die elk hun eigen profiel hebben.

  • In de unieke specialisatie Positieve Psychologie en Technologie doe je klinische basiskennis en –vaardigheden op rondom het begrijpen en behandelen van psychische stoornissen binnen de positieve geestelijke gezondheidszorg.
  • Human Factors & Engineering Psychology leert je technologische toepassingen te ontwerpen en verbeteren aan de hand van je kennis van cognitieve psychologie.
  • Bij Conflict, Risk & Safety bestudeer je (sociaalpsychologische) thema’s met betrekking tot risicoperceptie en communicatie, conflict- en crisisbeheersing, en de oorzaken en aanpak van antisociaal en crimineel gedrag.
  • In de unieke specialisatie Health Psychology & Technology gaat het om de wisselwerking tussen psyche en (lichamelijke) gezondheid.
  • Bij de specialisatie Learning Sciences staat de onderwijspsychologie centraal. Je analyseert leerprocessen om deze te begrijpen en beïnvloeden. Ook maak je kennis met ontwerpmodellen waarmee je leerarrangementen kunt analyseren en vormgeven.

Kleinschalig en persoonlijke sfeer

De opleiding Psychologie aan de Universiteit Twente is aangenaam kleinschalig in vergelijking met andere Psychologieopleidingen in Nederland. Als een van de kleinere universiteiten van Nederland biedt de Universiteit Twente jou een open sfeer en persoonlijke aandacht.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies