De masteropleiding Psychologie duurt één jaar (voltijds). Tijdens de opleiding verdiep je je in een van de specialisaties die de Universiteit Twente aanbiedt. Heb je de masteropleiding afgerond? Dan mag je jezelf Master of Science (MSc) in de psychologie noemen. Benieuwd naar ervaringen van studenten?

In je masterjaar volg je vakken van de specialisatie die je hebt gekozen. Daarnaast werk je aan je masterthese en kun je kiezen voor een stage. Hiervoor voer je wetenschappelijk onderzoek uit op het gebied van je specialisatie. Je kunt bijvoorbeeld meedraaien met een intern onderzoeksproject van de Universiteit Twente of een onderzoek uitvoeren voor een externe opdrachtgever.

Masterspecialisaties

Je kunt kiezen voor een van de volgende specialisaties. Op onderstaande pagina's vind je meer informatie over de specialisatie, het rooster en de vakbeschrijvingen. 

Voertaal opleiding

Vier van de vijf specialisaties zijn Engelstalig. De specialisatie Positieve Psychologie en Technologie is Nederlandstalig. 

Startdata opleiding 

Je kunt met de masteropleiding starten in september en februari. Meer informatie over toelating en de deadlines voor inschrijving

Voltijd

In alle informatie over zowel de pre-master als de master gaan we ervan uit dat je de opleiding voltijd volgt, ongeveer 40 uur per week. We bieden dus geen avond- of weekendonderwijs aan. In de (voltijd) pre-master heb je gemiddeld op drie à vier verschillende dagen colleges met twee tot acht college-uren op een dag.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies