Overzicht masteropleidingen

Master Leraar Voortgezet Hoger Onderwijs (VHO) in Zaakvakken

UT-LERARENOPLEIDING Maatschappijleer en maatschappijwetenschappen

Na je bachelor of master Sociologie, Politicologie of Bestuurskunde voor de klas? Haal dan je eerstegraads lesbevoegdheid master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in Zaakvakken (LVHOM/LVHOZV), richting Maatschappijleer en maatschappijwetenschappen.

Eerstegraads lesbevoegdheid

De tweejarige masteropleiding leidt op tot eerstegraads docent Maatschappijleer en maatschappijwetenschappen. Als geen ander kun je als academicus jouw leerlingen uitdagen, inspireren en enthousiasmeren. In de lerarenopleiding ontdek je hoe je wetenschappelijke kennis toegankelijk maakt voor leerlingen.

OMVANG EN STUDIEPROGRAMMA

Je kunt de master als eenjarige (60EC, LVHOM) of tweejarige opleiding volgen (120EC, LVHOZV). De eenjarig variant volg je na een afgeronde masteropleiding, de tweejarige variant na een afgeronde bachelor. Afhankelijk van je vooropleiding(en) kun je vrijstellingen krijgen. De UT-lerarenopleidingen maken voor iedere student een op maat gemaakt studieprogramma. Kijk hier voor meer informatie over toelating.

In het studieprogramma heb je zelf de nodig keuzeruimte.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen
Graad: MSc
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd / deeltijd
Nederlandstalig
Instroommoment
1 september 2017
1 februari 2018
1 september 2018
1 februari 2019
1 september 2019
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding

combinatie van theorie en praktijk

In deze masteropleiding combineer je theorie en praktijk. De ene dag volg je hoor- en werkcolleges, de andere dag sta je voor de klas op een middelbare school, onder begeleiding van een ervaren docent. Binnen de opleiding doe je dus niet alleen zelf kennis op, maar leer je ook welke manieren er zijn om effectief kennis over te dragen.

Waarom de lerarenopleiding aan de UT?

Kenmerkend voor de lerarenopleiding aan de Universiteit Twente is onderwijs op maat. Het studieprogramma is afgestemd op je eigen kennis, vaardigheden en interesses. Door de stage op een school voor voorgezet onderwijs leer je hoe je de in de opleiding opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk toepast. De kracht van de UT-lerarenopleidingen ligt in de samenhang tussen vakinhoud en (leren) lesgeven. De masteropleiding LVHOM/LVHOZV is een beroepsopleiding tot docent met een academisch karakter. Er is diepgaande aandacht voor vakdidactische aspecten van het docentschap.

MAAK KENNIS MET DE OPLEIDING

Maak kennis met de opleiding LVHOM/LVHOZV aan de Universiteit Twente:

·       Bezoek een open dag;

·       Stel je vraag of chat met het Study Information Center.

·       Neem contact op met de studieadviseur Gerdy ten Bruggencate via g.c.tenbruggencate@utwente.nl of +31 53 489 3276

arbeidsmarkt

Na de opleiding ben je in het bezit van een masterdiploma én de eerstegraads lesbevoegdheid. Dat betekent dat je onderwijservaring hebt én inhoudelijk deskundige bent in je vakgebied. Je kunt aan de slag als docent Maatschappijleer en maatschappijwetenschappen, maar je kunt bijvoorbeeld ook interne scholingstrajecten opzetten binnen overheidsinstellingen en het bedrijfsleven.

Tegemoetkoming studiekosten

Voor leraren in opleiding zijn tegemoetkomingen in de studiekosten beschikbaar. Lees hierover de informatie van DUO https://duo.nl/particulier/leraar/.

Chat offline (info)