Onze masteropleidingen

GEOGRAPHICAL INFORMATION MANAGEMENT AND APPLICATIONS – FULLTIME

De masteropleiding Geographical Information Management and Applications is Engelstalig. Meer informatie over deze opleiding is alleen beschikbaar in het Engels. 

» Ga door naar de Engelstalige website van Geographical Information Management and Applications

DEZE MASTEROPLEIDING IN HET KORT

Dit Master programma heeft tot doel studenten en professionals op te leiden tot all-round managers en/of onderzoekers op het gebied van geo-informatie.

Van het beschermen van regenwouden tot het stroomlijnen van stedelijke planning, geografische informatie speelt een belangrijke rol in onze wereld. Hoe kunnen we garanderen dat deze informatie maximaal wordt georganiseerd en beschikbaar wordt gesteld?

Key information

Diploma
Geographical Information Management and Applications
Degree
MSc
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd / deeltijd
Taal
Engelstalig
Accreditatie
NVAO
ECTS
120
Collegegeld 2017 / 2018
full-time, instellingstarief
€ 15.167
full-time, wettelijk tarief
€ 2.006

Vraagstukken

Lokale ondernemingen en burgers willen inzicht in de bouwvoorschriften hun gemeente of stad om te kunnen inschatten of hun bouwplannen worden goedgekeurd. Om deze informatie digitaal en eenvoudig toegankelijk te maken en visueel effectief te presenteren is een continu proces en een fascinerende uitdaging.

Een publieke organisatie in een ontwikkelingsland waar weinig data beschikbaar is wil de verandering in de omvang en de kwaliteit van de lokale bossen monitoren. Is het mogelijk om op een accurate wijze satelliet beelden zodanig te classificeren dat deze kunnen bijdragen aan deze doelstelling?

Dit zijn slechts twee voorbeelden van het brede spectrum aan ruimtelijk informatie vraagstukken waar geografische informatie experts mee te maken krijgen.

Chat offline (info)