Telecommunication Engineering

Deze specialisatie maakt deel uit van de masteropleiding Electrical Engineering.

Telecommunication Engineering richt zich op optische signaalverwerking en netwerken, mobiele communicatie, microgolftechnieken en straling van IC’s en PCB’s.


Ons onderzoek richt zich op optische signaalverwerking en netwerken, mobiele communicatie, microgolftechnieken en straling van IC’s en PCB’s. Het onderzoek van de TE-groep kan onderverdeeld worden in twee primaire gebieden:

  • Short-Range Radio (SRR): de belangrijkste issues in dit onderzoeksgebied zijn laag stroomverbruik, bestrijding van interferentie, on-chip integratie (inclusief antenne) en totale kosten.
  • Electromagnetic Compatibility (EMC): het onderzoek van de EMC-groep richt zich op het modelleren van stralingsemissie en de immuniteit van schakelingen op IC- en PCB-niveau, signaalintegriteit van zeer snelle elektronische schakelingen, ontwikkeling van testtechnieken voor elektromagnetische velden met hoge intensiteit en de combinatie van twee of meer numerieke methodes voor de optimale voorspelling van Elektromagnetische Interferentie (EMI).

Deze specialisatie is Engelstalig. De volledige opleidingsinformatie is uitsluitend in het Engels beschikbaar.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies