Toelating vanuit het wetenschappelijk onderwijs

Je komt in aanmerking voor de master Educatie in de Mens- En Maatschappijwetenschappen als je een bachelor- (of master)diploma hebt in een van de sociale wetenschappen, bijvoorbeeld bestuurskunde, Europese studies, politicologie of sociologie.

Met een verwante opleiding, zoals bijvoorbeeld culturele antropologie, communicatiewetenschap of psychologie, kun je worden toegelaten na een aanvullend programma (maximaal 30 EC).

Portfolio

Om toegelaten te worden tot de masteropleiding, dien je een portfolio in te vullen. Dit portfolio kun je mailen naar Paula Krupers-Achterberg. Aan de hand hiervan zal de toelatingscommissie bepalen of je toelaatbaar bent en hoe je studieprogramma eruit zal komen te zien. Je kunt het portfolio het hele jaar door aanleveren. Let wel op de inschrijvingsdeadlines van de Universiteit Twente.

INSCHRIJVING

Als UT-student: Na toelating door de toelatingscommissie kun je de inschrijving (Engelstalige site) bij de Universiteit Twente regelen.

Als WO-student: Na toelating door de toelatingscommissie kun je de inschrijving (in het Engels) regelen. 

Toelating vanuit het HBO onderwijs

Als je een niet-verwante bachelor hebt gedaan of een hbo-opleiding, kun je via een pre-master voor deze opleiding in aanmerking komen. Deze pre-master stemmen wij inhoudelijk af op wat jij nodig hebt om goed toegerust aan de master te kunnen beginnen. Pre-masterstudenten vergroten hun vakinhoudelijke kennis en, als dat nodig is, ook hun onderzoeksvaardigheden.

De pre-master duurt een half jaar. In sommige (hbo-)opleidingen kun de pre-master volgen als minor:  dan hoef je geen half jaar extra te studeren en ook niet een half jaar langer collegegeld te betalen.

Begin je nu met een (pre-)masteropleiding en overweeg je om daarna de masteropleiding LVHOM te volgen? Neem dan alvast contact op met de studieadviseur Gerdy ten Bruggencate

Als HBO-student: kun je de inschrijving voor de pre-master hier regelen.

Chat offline (info)