Studieprogramma

iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd in lesgeven? Heb jij een afgeronde bachelor- of masteropleiding in de sociale wetenschappen? En wil je jouw kennis graag delen met jongeren of volwassenen? Dan is de universitaire lerarenopleiding Mens- en Maatschappijwetenschappen iets voor jou. 

bachelor- of Masterstudenten die direct toegang hebben

Studenten die een bachelor- of masteropleiding hebben afgerond in de richting van een van de specialisaties, hebben direct toegang tot de opleiding. Daarbij gaat het om de opleidingen:

  • Bachelor- of masteropleiding Public Administration/Bestuurskunde
  • Bachelor- of masteropleiding Sociologie
  • Bachelor- of masteropleiding Politicologie
  • Bachelor- of masteropleiding Culturele Antropologie
  • Bachelor- of masteropleiding Algemene Sociale Wetenschappen

Meer informatie over toelating en inschrijving.

bachelor- of masterstudenten met een verwante opleiding

Heb je een bachelor- of masterdiploma in een verwante richting? Dan krijg je ook de mogelijkheid om de opleiding te volgen. Je kunt worden toegelaten na een aanvullend programma van maximaal 30 EC. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de opleidingen Onderwijskunde, Communicatiewetenschap en Psychologie.

Meer informatie over toelating en inschrijving.

bachelor studenten: Minor Leren lesgeven

Ben je geïnteresseerd in lesgeven en wil je graag ervaren of het iets voor jou is? Doe dan tijdens je bacheloropleiding al de minor Leren lesgeven. In deze minor maak je kennis met lesgeven in het voortgezet onderwijs. Je gaat aan het werk met een van de schoolvakken informatica, maatschappijleer, natuurkunde, scheikunde, wiskunde of economie. Heb je je bachelordiploma van een geschikte opleiding behaald, dan kun je de tweedegraads lesbevoegdheid halen. Je minor geeft je bovendien recht op vrijstellingen in de masteropleiding tot eerstegraads leraar Maatschappijleer en maatschappijwetenschappen.

Meer informatie over de minor Leren lesgeven.

Chat offline (info)