Ervaringen

Student Susan

Susan Meulenbroek

Ik heb na mijn bachelor- en masteropleiding Internationale Betrekkingen en Organisaties aan de Rijksuniversiteit Groningen enkele jaren werkervaring opgedaan. Ik kwam er toen achter dat het onderwijs me meer trok en heb toen de keuze gemaakt om mijn lesbevoegdheid te gaan halen. De master Leraar Voortgezet Hoger Onderwijs Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen is heel bijzonder omdat hij relatief praktisch van aard is.

Ondanks dat ik heel veel heb geleerd van de verschillende vakken, moet ik toch zeggen dat ik het meest van mijn stages heb geleerd. Dit heb ik aangepakt door voor de klas te gaan staan, zo veel mogelijk ervaringen op te doen en door veel vragen te stellen aan mijn stagebegeleider en andere docenten.

Ik vind het echt super om les te geven op de middelbare school. Ik zag best een beetje op tegen al die drukke pubers en praatjesmakers die geen zin hadden in school. Ik weet immers nog precies hoe ik zelf kon zijn. Maar als je eenmaal als docent voor de klas staat, zie je dit heel anders. De leerlingen waren zo ontwapenend! Door hen sta ik elke keer met plezier voor de klas. Je bouwt snel een band met ze op, en uiteindelijk zie je dat leerlingen die eerst gedemotiveerd of vervelend lijken, het stiekem ook graag goed willen doen.

Chat offline (info)