Ervaringen

Student Simone

simone van balen

Simone over de lerarenopleiding wiskunde 

Als bijbaantje gaf ik middelbare scholieren bijles in wis-, natuur- en scheikunde. Toen wist ik al dat ik hiermee verder wilde. Ik houd van wiskunde, maar geniet ook van de interactie met mensen. De combinatie van mijn bacheloropleiding Technische Wiskunde en deze masteropleiding is daarom perfect voor mij. Ik krijg de kans om én mijn vakinhoudelijke kennis op het hoogste niveau te brengen én alles te leren over psychologische en sociale aspecten waar je als docent mee te maken krijgt.

De kunst vind ik om mijn technische kennis toegankelijk te maken en leerlingen enthousiast te krijgen voor wiskunde. Als zij vragen stellen over iets wat de lesstof overstijgt, dan weet je dat ze echt geboeid zijn! Dat lukt je alleen door bijvoorbeeld de koppeling te maken met de ‘echte wereld’ of het interactieve schoolbord op een goede manier in te zetten. In deze opleiding leer je om kritisch naar lesmethoden te kijken en op een andere manier les te geven dan uit het boek.

Tijdens mijn stage kan ik direct ervaren wat leerlingen interessant vinden en wat niet. Met mijn brede wetenschappelijke basis én eerstegraads bevoegdheid ben ik straks een belangrijke spil binnen de wiskundesectie. Toch heb ik besloten om eerst nog een paar jaar het bedrijfsleven in te gaan. Hoe meer kennis en ervaring ik kan delen, des te beter mijn lessen straks zijn!

Chat offline (info)