Toelating

Om toegelaten te kunnen worden tot de masteropleiding Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappenna je hbo bacheloropleiding moet je eerst een premaster programma afronden. Het premasterprogramma is bedoeld om je op wo bachelorniveau te brengen, zodat je de masteropleiding met succes kunt doorlopen.

Het premasterprogramma is afhankelijk van de specialisatie die je wilt gaan volgen in de masteropleiding. De eerstegraads lerarenopleiding heeft vier specialisaties die toegankelijk zijn via een premaster: wiskunde, natuurkunde, scheikunde en informatica. Met verschillende afgeronde technische hbo opleidingen is het mogelijk om in te stromen in de premaster voor de eerstegraads lerarenopleiding. Voor de schoolvakken richtingen gelden verschillende toelatingseisen:

  • Informatica: hbo Informatica, Technische Informatica of een hbo opleiding tot tweedegraads docent Informatica.
  • Natuurkunde: hbo Technische Natuurkunde of andere bèta/techniek opleiding (bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde, Electrotechniek of Vliegtuigbouwkunde) of een hbo opleiding tot tweedegraads docent natuurkunde.
  • Scheikunde: hbo Chemie, Technische Scheikunde of een hbo opleiding tot tweedegraads docent scheikunde.
  • Wiskunde: hbo Technische Wiskunde of een hbo opleiding tot tweedegraads docent wiskunde.

Duur van de opleiding

De masteropleiding Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen duurt 2 jaar voltijds (120 EC). Inclusief een pre-masterprogramma van 10-40 EC, moet je rekenen op ruim 2 tot 2,5 jaar voltijds. Relevante onderwijservaring en de tweedegraads onderwijsbevoegdheid kunnen tot enige vrijstellingen leiden. De masteropleiding kan in deeltijd gevolgd worden.

PORTFOLIO

Om toegelaten te worden tot de masteropleiding SEC, dien je een portfolio in te vullen van de betreffende track en specialisatie. Dit portfolio kun je mailen naar Paula Krupers-Achterberg. Aan de hand hiervan zal de toelatingscommissie bepalen of je toelaatbaar bent en hoe je studieprogramma eruit zal komen te zien.

INSCHRIJVING

Na toelating door de toelatingscommissie kun je de inschrijving bij de Universiteit Twente regelen.

Chat offline (info)