Studieprogramma

Waarom deze lerarenopleiding aan de Universiteit Twente?

TOP 3 lerarenopleiding in Nederland

De opleiding Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen aan de Universiteit Twente staat meestal de top 3 van de Keuzegids en Elsevier. Onze opleidingen krijgen een goede beoordeling voor docenten, inhoud, praktijkgerichtheid, faciliteiten en ambitie.

Grote kans op baan als leraar

In Nederland bestaat er grote behoefte aan deskundige, academisch gevormde docenten die in het hele voortgezet onderwijs les kunnen geven. Dat biedt veel kansen voor jou als leraar wiskunde, scheikunde, informatica, natuurkunde of ontwerpen (O&O). Door het lerarentekort kun je vaak snel een baan vinden. Veel studenten krijgen zelfs tijdens hun studie al een baan aangeboden. 

Maatwerk en praktijkgericht

Kenmerkend voor de masteropleiding Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen is onderwijs op maat. Het studieprogramma is zo veel mogelijk afgestemd op je eigen kennis, vaardigheden en interesses. Je krijgt vaak onderwijs in een kleine groep. Door op een school stage te lopen, leer je meteen hoe je de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk toepast. Hier ervaar, ontdek en verbeter je jouw werkwijze. 

Chat offline (info)