Ervaringen

Student Joyce

Joyce Boijmans

Joyce over de lerarenopleiding Natuurkunde 

Na mijn bacheloropleiding Technische Geneeskunde ben ik de lerarenopleiding Natuurkunde gaan doen. Ik heb vanaf mijn eerste studiejaar al bijbaantjes gehad die te maken hadden met het onderwijs. Ook toen ik na mijn bachelor werk ging zoeken, werd ik het meest aangetrokken tot de functies in het onderwijs. Toen ik daarna voor het vak Life & Science voor de klas kwam te staan, was het voor mij duidelijk dat ik op mijn plek ben in het onderwijs en heb ik besloten de Lerarenopleiding te gaan doen. De Lerarenopleiding aan de UT vind ik bijzonder omdat een belangrijk deel van de opleiding bestaat uit praktijkonderdelen.

Ik heb denk ik het meest geleerd van mijn eerste stage. Dit was de eerste keer dat ik natuurkunde heb gegeven aan de bovenbouw. Onze stagedocent heeft ons de mogelijkheid gegeven om in ons eigen tempo voor de klas te gaan staan. We konden elk moment aangeven dat hij het moest overnemen, maar dit hebben we niet gedaan. Leerlingen geven meteen feedback over je goede en slechte punten door hun gedrag. Door veel te reflecteren, te praten en te oefenen krijg je een goed beeld van wat je nog moet leren.

Als  ik klaar ben met deze master, wil ik graag deeltijd voor de klas staan, zodat ik genoeg tijd heb om mijn opleiding Fine Arts goed te kunnen afronden. Wanneer  ik hiermee klaar ben, zou ik het liefst werken in een combinatie van beide vakgebieden.

Chat offline (info)