Specialisatie: Optics & Biophysics

De specialisatie Optics and Biophysics binnen de masteropleiding Applied Physics richt zich op onderzoek naar de eigenschappen van licht en lastertechnologieën en biologische processen.

Deze specialisatie is Engelstalig. De volledige opleidingsinformatie is uitsluitend in het Engels beschikbaar.

WAT IS OPTICS & BIOPHYSICS?

Licht is essentieel voor het leven, de wetenschap & de industrie; net als zijn snelheid is het zeer ongrijpbaar. Het genereren, manipuleren en vangen van fotonen en het volledig controleren van hun verspreiding en emissie zal verstrekkende gevolgen hebben voor verschillende wetenschappelijke gebieden. Het zal de weg vrijmaken voor kwantumverbeteringen van technologieën die van belang zullen zijn voor de samenleving van de toekomst, zoals conversie van zonne-energie en medische beeldvorming. Dergelijke manipulatie van fotonen is geen sciencefiction, maar de focus van geavanceerde optica en het opkomende gebied nanofotonica. Hier wordt licht tot op nanoniveau gemanipuleerd door diëlektrische, metalen, moleculaire en (niet-lineaire) optische structuren.

BELANGRIJKE ONDERZOEKSGEBIEDEN

Deze specialisatie is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen gerenommeerde onderzoeksgroepen. Het biedt je de mogelijkheid om te leren over en te werken aan fundamentele problemen en hypermoderne toepassingen in fotonica en optische biofysica. Wij richten ons op aspecten van optica die variëren van fundamentele kwantumfysica tot het bestuderen van biologische processen en de creatie van industriële apparaten.

DE OPLEIDING VOOR JOU?

Indien je geïnteresseerd bent in het fascinerende onderzoeksgebied van fotonica en optische biofysica, dan past deze specialisatie perfect bij jou.

Wil je meer weten over de specialisatie? Bekijk dan onze Engelstalige website.

Chat offline (info)