Specialisatie: Materials Physics

De specialisatie Materials Physics richt zich op het begrijpen en manipuleren van de fysieke eigenschappen van materialen om nieuwe kenmerken te ontdekken en nieuwe toepassingen te ontwikkelen.

Deze specialisatie is Engelstalig. De volledige opleidingsinformatie is uitsluitend in het Engels beschikbaar[VB(1] .

WAT IS MATERIALS PHYSICS?

Deze specialisatie omvat het volledige spectrum van (gestructureerde) materialen, van basiskennis over de relatie tussen hun fysieke eigenschapen, structuur en chemische samenstelling, manieren om materialen te manipuleren op nanoniveau, tot de ontwikkeling van apparaten met nieuwe, vooraf ontworpen functies.

BELANGRIJKE ONDERZOEKSGEBIEDEN

Uitzonderlijke materiaaleigenschappen vormen de kern van veel moderne technologie├źn. Om deze eigenschappen te optimaliseren voor specifieke toepassingen is het van groot belang de materialen te begrijpen en beheren, zowel op atoomniveau als macroscopisch niveau. Naast de intrinsieke eigenschappen van materialen, bestaat er veel interesse in de fysieke en chemische eigenschappen van oppervlakten en interfaces. Ook wordt er gekeken naar materialen met kleinere afmetingen. Deze verschillen op kwalitatief vlak vaak van dezelfde materialen in bulk. Actief beheer van kunstmatige structuren, zoals multilayers en nanostructuren, opent de deur naar ongekende en vrijwel onuitputtelijke mogelijkheden voor het afstemmen van de verscheidene eigenschappen van nieuwe materialen.

DE OPLEIDING VOOR JOU?

Deze specialisatie is vooral interessant voor studenten die hun kennis over Material Physics willen uitbreiden.

Wil je meer weten? Bekijk dan onze Engelstalige website.

Chat offline (info)