Specialisatie: Fluid Physics

Fluid Physics is een van oudste en grootste onderzoeksgebieden binnen de klassieke natuurkunde. De specialisatie Fluid Physics richt zich specifiek op dit onderzoeksgebied.

Deze specialisatie is Engelstalig. De volledige opleidingsinformatie is uitsluitend in het Engels beschikbaar.

WAT IS FLUID PHYSICS?

De fascinerende fenomenen die zich voordoen in vloeistoffen en gassen, van de bijna wiskundige schoonheid van een vallende druppel tot de chaos van turbulentie op grote schaal, vormen al lange tijd een grote uitdaging voor enkele van de beste natuurkundigen, wiskundigen en engineers ter wereld.

BELANGRIJKE ONDERZOEKSGEBIEDEN

Fluid Physics is van cruciaal belang bij het oplossen van vele kwesties die de technologische ontwikkeling van de maatschappij met zich meebrengt.
Toekomstige uitdagingen binnen Fluid Physics zijn onder andere grote fenomenen zoals volledig ontwikkelde turbulentie in eenfasige en meerfasige stroming, fenomenen op mesoniveau zoals het gedrag van deeltjes, bellen, (bio)polymeren en zelfs levende cellen in een stroming, maar ook de unieke bewegingen van gassen en vloeistoffen in de nano- en microfluïdica. Al deze uitdagingen zijn rechtstreeks toepasbaar op maatschappelijk relevante issues zoals vliegveiligheid, duurzame energie en broeikasgassen, de verwerking en menging van granulaat in de farmaceutische industrie, inkjetprinten, biovloeistoffen en biomedische toepassingen.

IETS VOOR JOU?

Deze specialisatie is interessant voor bachelorstudenten die hun kennis op het gebied van Fluid Physics willen uitbreiden.

Wil je meer weten? Bekijk dan onze Engelstalige website.

Chat offline (info)