HomeOnderwijsMasterDubbeldiploma Purchasing en Supply management
Finse vlag
Finland
Finland

Dubbeldiploma Purchasing en Supply management Vanaf september samenwerking met Finland

Binnen de master Business Administration voor het profiel Purchasing en Supply Management aan de Universiteit Twente is het vanaf september 2015 mogelijk te starten met het dubbeldiploma. Dit betreft een UT- diploma en een diploma van de Lappeenranta University of Technology in Finland. Slechts enkele andere universiteiten bieden deze studiemogelijkheden aan. Qua inkoopmanagement valt de UT in de top van de wereld, in Europa zijn er slechts twee of drie vergelijkbare studies met Twente.

“Het master profiel Purchasing en Supply management is belangrijk voor studenten aan de UT,” vertelt Holger Schiele (Professor of Technology Management – Innovation of Operations). “Niet alleen voor de studenten Business Administration, maar ook voor studenten met een technische bachelor. Zij krijgen bij de bedrijven waar ze gaan werken vaak te maken met innovatie en inkoop. Binnen het High Tech Human Touch profiel leidt de UT tevens inkopers op die ook in ontwikkelingsprojecten thuis zijn. De UT is goed vertegenwoordigd op het vakgebied en een van de koplopers in Europa.” Zo zijn er maar liefst twee hoogleraren binnen de UT gespecialiseerd in Purchasing en Supply management: Jan Telgen, gespecialiseerd in Public Procurement en Holger Schiele, gespecialiseerd in de industriële kant. “Bij een Europees bedrijf gaat 60% van de omzet direct naar de toeleveranciers. Bedrijven hebben dus baat bij een professioneel inkoopmanagement. Veel privé onderwijsinstellingen bieden recentelijk Purchasing masters aan. De UT is een van de eerste publieke universiteiten samen met hun Finse partner Lappeenranta met deze kennis in huis."

Master Business Administration

Binnen de master Business Administration zijn er twee verdiepende internationale uitdagingen voor studenten in de vorm van tweejarige dubbeldiploma’s: Technische Universität Berlin (Innovatie en Ondernemerschap) en de Lappeenranta University of Technology in Finland (Purchasing en Supply Management).

Terugblik UTPC

University of Twente Purchasing conference:

drs. J.G.M. van den Elshout (Janneke)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies