HomeOnderwijsMaster1000ste Master-afstudeerder bij Communication Studies

1000ste Master-afstudeerder bij Communication Studies

Een bijzondere mijlpaal voor de opleiding Communication Studies van de Universiteit Twente: zij onthaalde vandaag de duizendste Master-afstudeerder. De eer werd gedeeld door Fleur Staal en Marit van Bruggen, die in de Vrijhof hun bul kregen uitgereikt. De faculteit BMS, waartoe de master Communication Studies behoort, maakte van de bijzondere mijlpaal een feestelijke aangelegenheid.

Voor een volle zaal mochten de jubilarissen hun Masterthesis verdedigen, dat deden zij met verve. Marit Van Bruggen deed de afgelopen maanden onderzoek naar de informatievoorziening vanuit de diverse partijen over de aardbevingen in Groningen. Fleur Staal gaat in haar onderzoek in op het vraagstuk hoe eerstelijnsmedewerkers bij banken adequaat moeten reageren bij cyber crime. 

Bachelor-master

De master Communication Studies bestaat sinds het collegejaar 2001-2002, toen de bachelor-masterstructuur werd doorgevoerd op de Universiteit Twente. De eerste afgestudeerde masterstudent Communication Studies was Carlijn Gerritsen, zij studeerde af op 19 januari 2005. Sindsdien studeren er ieder collegejaar ongeveer 110 á 120 studenten af in de master Communication Studies. Sinds het collegejaar 2009-2010 wordt het masterprogramma geheel in het Engels aangeboden, dat heeft geleid tot een gestage groei van de internationale instroom uit bijvoorbeeld Indonesië en China.  

Alumni van de opleiding werken in marketing-, communicatie- en managementfuncties bij aansprekende organisaties, waaronder grote multinationals als Huawei, DSM en Philips, maar ook bij gemeenten en ministeries. Enkele alumni hebben een eigen succesvolle onderneming gestart. 

Ontwikkelingen 

De master Communication Studies kent vier specialisaties: Marketing Communication, Corporate Communication, Media & Communication en Technical Communication. Die specialisaties sluiten nauw aan bij de ontwikkelingen in het communicatievak. Opleidingsdirecteur dr. Mark van Vuuren, die per 1 mei start als nieuwe voorman van de opleiding, wacht daarbij een mooie klus om de ingezette koers verder door te ontwikkelen.

Van Vuuren: “De organisaties van morgen zijn dynamischer, sneller en de communicatieprocessen worden daarbij steeds complexer om te organiseren. Dat vraagt academische professionals die dergelijke complexiteit begrijpen en daar adequaat op reageren. Onze ambitie met de opleiding is om dergelijke professionals op te leiden. Studenten aan de Universiteit Twente doen kennis op van nieuwe media en technologie en door het toegepaste en ontwerpgerichte karakter van de opleiding maken zij straks een goede start op de nationale en internationale arbeidsmarkt.” 

L.P.W. van der Velde MSc (Laurens)
Woordvoerder College van Bestuur (CvB)
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies