Zie Cursussen en lezingen

Overzicht van zomercursussen en -activiteiten

De Universiteit Twente biedt verschillende zomercursussen en -activiteiten aan voor studenten uit de hele wereld. Je kunt genieten van een festivalomgeving, terwijl je gelijkgestemde studenten van over de hele wereld ontmoet. De mogelijkheden zijn eindeloos: laat je inspireren door keynotesprekers, dans of gewoon lekker relaxen, laat je verbazen door theaterartiesten en leer van onze academische docenten van wereldklasse.

CuriousU summer school

Onze CuriousU Summer School is gericht op bachelorstudenten in hun voorlaatste of laatste jaar van hun bachelor maar is zeker ook een verrijking voor masterstudenten. In het algemeen staat CuriousU open voor iedereen met een brede interesse en een nieuwsgierige geest. CuriousU combineert een summerschool met een festival en biedt daardoor een unieke ervaring: academische cursussen, muziek, sport, theater, inspirerende sprekers. De laatste editie van CuriousU was een groot succes met meer dan 300 deelnemers uit 50 landen wereldwijd. CuriousU vindt plaats in augustus.

InspireU summer camp

Het InspireU Summer Camp combineert een uniek summer camp op de Universiteit Twente met een festival en biedt je daardoor een bijzondere ervaring: academische cursussen, muziek, sport, entertainment en inspirerende sprekers op één plek! Het summer camp is voor zowel internationale als Nederlandse vwo-leerlingen in de bovenbouw van hun middelbare school, met een leeftijd van minimaal 15 jaar. InspireU is een engelstalig evenement. Ook InspireU vindt plaats in augustus.