Wonen & leven

Op kamers wonen

Je kunt thuis blijven wonen of op kamers gaan. Als je op kamers gaat, heb je weer de keus: ga je naar de campus of ga je in de stad wonen? Waar je ook terecht wilt komen is een kwestie van persoonlijke smaak. Op de campus zijn de woongroepen meestal wat groter dan in de stad. Soms woon je samen met wel 18 personen, al zijn er ook genoeg groepen voor 5 of 6 mensen. Ook kan je op de campus op jezelf wonen in je eigen appartement of zelfstandige kamer. In de stad woon je meestal samen met 2 tot 6 personen. Wanneer je op zoek gaat naar een kamer, kan je dus zowel op de campus als in de stad gaan kijken en daarna je beslissing maken. 

HOE KOM JE AAN EEN KAMER?

Het voordeel van een kamer zoeken in Enschede, is dat er een ruim aanbod is. Als je op tijd begint met zoeken, weet je vrijwel zeker dat je in september je eigen kamer zal hebben. Omdat er zoveel aanbod is, heb je de luxe om te zeggen dat je toch nog even verder wilt kijken, bijvoorbeeld omdat het niet helemaal is wat je zoekt. De volgende websites geven verdere informatie over het kameraanbod op de campus en in de stad:

Wat verandert er als je op kamers gaat wonen?

Als je op kamers gaat wonen, verandert niet alleen je leefomgeving. Zo moet je er ineens zelf voor zorgen dat je warm eten krijgt. De meeste studentenhuizen hebben daar overigens afspraken over, zodat je niet elke avond hoeft te koken, maar kunt mee-eten met je huisgenoten. Verder zul je over Hoe je financiën moeten nadenken. Hoeveel studiefinanciering krijg je van de DUO? Helpen je ouders je om rond te komen, of moet je geld bijlenen? Of heb je misschien een goed betaald bijbaantje dat je wilt houden?

Chat offline (info)