Wonen & leven

Enschede studentenstad

Enschede is een stad van kunst, cultuur en uitgaan. Een stad met verrassende architectuur en een fraai stadshart met gezellige terrassen. In het centrum heb je als student volop mogelijkheden. De Oude Markt wordt niet voor niets ‘het gezelligste horecaplein van Nederland’ genoemd. Zodra de zon schijnt, zitten de terrassen vol of zoeken studenten elkaar op in een van de vele parken. Ook op cultureel gebied blijft de stad niet achter. Met het nieuwe Muziekcentrum en de Stadsschouwburg is er een groot aanbod aan concerten en voorstellingen. Diverse danscafés, clubs en kroegen als Paddy’s en Aspen Valley maken van Enschede een bruisende uitgaansstad. En Enschede heeft ook nog eens het veelzijdigste winkelaanbod in Oost-Nederland. Niet verrassend dat de stad is verkozen tot de leukste winkelstad van Oost-Nederland.

FC TWENTE

De voetbalclub uit Enschede is FC Twente. Sinds de oprichting in 1965 speelt de club betaald voetbal. Met uitzondering van het seizoen 1983-1984 kwam de club constant uit in de Eredivisie. De Tukkers spelen hun thuiswedstrijden in De Grolsch Veste, dat naast de campus van de Universiteit Twente ligt. FC Twente speelt thuis in een volledig rood tenue. In het seizoen 2009-2010 werd de club voor het eerst in zijn historie landskampioen. De ploeg werd vier keer tweede in de Eredivisie en haalde zeven keer een derde plaats in de eindrangschikking.

DE REGIO TWENTE

Enschede ligt in de regio Twente. Twente is een regio in het oosten van Nederland. De bewoners heten Twentenaren of (informeel) Tukkers. Twente heeft ongeveer 626.000 inwoners. De meeste wonen in de drie grote steden: Almelo, Hengelo en Enschede. Van die drie is Enschede de grootste. De Universiteit Twente ligt precies tussen Enschede en Hengelo in, maar is officieel gevestigd in Enschede. Op de fiets of met het openbaar vervoer ben je van de campus binnen een kwartier in het centrum van Enschede of Hengelo.

De Universiteit Twente speelt een leidende rol bij innovatie in de regio. Hierdoor zijn wij dé aanjager van de regionale economie. Dit kunnen wij alleen doen in nauwe samenwerking met onze regionale partners: het bedrijfsleven en de overheid. De universiteit is een bepalende factor voor het vestigingsbesluit van veel bedrijven vanwege de academische professionals die hier worden opgeleid, de kennis die wordt ontwikkeld en de samenwerkingsmogelijkheden die de Universiteit Twente biedt. Het internationale netwerk van de universiteit ontsluit de regio en brengt de nieuwste technologische kennis binnen handbereik van bedrijfsleven en overheid.

Chat offline (info)