STUDENTENLEVEN

Bachelor kiezen maar de Online Open Dag gemist?

Studeren, cultuur snuiven, VRIENDEN MAKEN, presteren, sportenwonen... de campus voelt al snel als jouw thuis.

Vanaf het eerste begin, wanneer je aftastend de campus betreedt als eerstejaars student, tot het afstuderen en toetreden tot de alumni, biedt de Universiteit Twente (UT) je een veilige, prettige, uitdagende omgeving. Krijg een indruk van hoe jouw studentenleven in Enschede eruit kan zien.

Introductieperiode: De Kick-In 

Je studentenleven in Enschede begint met de Kick-In. Met acht tot twaalf medestudenten vorm je een introductiegroep waarmee je in negen dagen de universiteit, de campus, Enschede en Hengelo leert kennen. Een onvergetelijke introductie. Je maakt hier vrienden voor het leven! Met je groep trek je ook tijdens je studie veel op. Samen volg je colleges, doe je studieopdrachten en ga je misschien ook van Enschedese uitgaansleven genieten.

Student Union

Student Union is de overkoepelende organisatie voor alle UT-studentenverenigingen en zorgt ervoor dat jouw studententijd optimaal verloopt. De Union heeft contacten met allerlei partijen, variërend van de kleinste vereniging tot het College van Bestuur van de UT. ZZo veel mogelijk kansen voor studenten creëren, is hun missie! Wil je een event organiseren of een bedrijf opstarten, de Union helpt je met de juiste contacten of aan goedkope bedrijfsruimte. Ook heeft Union subsidies en sponsorfondsen voor interessante projecten in beheer.

Studieverenigingen

Aan elke opleiding is een studievereniging verbonden die activiteiten organiseert. Van de verkoop van studieboeken (als lid krijg je korting) tot het organiseren van symposia, studiereizen en borrel! Als je vragen hebt over je opleiding, of problemen met de faculteit, kun je eveneens bij de vereniging terecht. Bekijk het overzicht van alle verenigingen.

Alleen maar studeren? Vergeet het maar…

Een studentenvereniging - is niet gebonden aan een bepaalde opleiding - biedt je de ideale omgeving om nieuwe mensen te ontmoeten en ervaring op te doen naast je studie. Denk aan cultuur- en sportverenigingen, internationale en gezelligheidsverenigingen.

Gezelligheidsverenigingen

Dit zijn jaarclubs, disputen en meer. De gezelligheidsverenigingen doen hun naam eer aan: ze zorgen voor veel leuke ontmoetingen. Vier verenigingen zijn samen gevestigd in het karakteristieke pand De Pakkerij: een statig wit gebouw aan de Oude Markt in het centrum van Enschede, midden tussen de andere kroegen. Bij welke voel jij je thuis? Ga eens langs om te ontdekken wat deze verenigingen jou kunnen bieden.

In de Pakkerij:

Op  andere locatie gevestigd:

Internationale verenigingen

Een aantal verenigingen is gericht op de internationale gemeenschap binnen de UT. Sommige verenigingen richten zich op bepaalde landen of regio’s, zoals China (ACSSNL), India (ISA), Indonesië (PPIE), Latijns-Amerika (L.A.Voz), Pakistan (PSA) en Turkije (TUSAT). Andere focussen zich op internationale stages en uitwisselingen (AIESEC), zijn verbonden met of richten zich op internationale mobiliteit (ESN Twente). Unite is hier de overkoepelende vereniging. Bekijk ook de website voor International Students.

Overige verenigingen

Naast alle sport-, cultuur-, studie- en gezelligheidsverenigingen zijn er nog meer verenigingen en stichtingen die zorgen voor een leuk en bijzonder studentenleven in Enschede. De belangen en doelen van deze verenigingen en stichtingen zijn heel uiteenlopend. Zo zijn er verenigingen die veel contacten hebben met het bedrijfsleven, is er een debatclub, een beleggingsclub en een academisch adviesbureau.

Heb je zelf een idee voor een nieuwe vereniging? Dan kan de Student Union je helpen die op te zetten.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies