STUDENTENLEVEN

Hulp bij je studiekeuze?

Studeren, cultuur snuiven, VRIENDEN MAKEN, presteren, sporten, wonen... de campus voelt al snel als jouw thuis.

Vanaf het eerste begin - wanneer je de campus ontdekt als eerstejaars student - totdat je afstudeeert, biedt de Universiteit Twente (UT) je een veilige, prettige en uitdagende omgeving. Krijg een indruk van hoe jouw studentenleven in Enschede eruit kan zien!

Introductieperiode: De Kick-In 

Je studentenleven in Enschede begint met de Kick-In: de officiele introductieperiode van de Universiteit Twente. Met medestudenten vorm je een introductiegroep waarmee je in negen dagen de universiteit, de campus en de stad Enschede leert kennen. Studenten noemen de Kick-In de beste manier om je studententijd mee te beginnen!

“De Kick-In vergeet ik nooit meer. De mensen die ik leerden kennen, zijn nog steeds mijn vrienden.”
Bart

Studieverenigingen

Aan elke opleiding is een studievereniging verbonden die studiegerelateerde en gezellige activiteiten organiseert. Van de verkoop van studieboeken (als lid krijg je korting) tot het organiseren van symposia, studiereizen en borrels! Als je vragen hebt over je opleiding, of problemen met de faculteit, kun je eveneens bij de vereniging terecht. Bekijk het overzicht van alle studieverenigingen.

STUDENTENVERENIGINGEN

Je kunt ook kiezen om lid te worden van een studentenvereniging. Een studentenvereniging is niet gebonden aan een bepaalde opleiding  en biedt je de ideale omgeving om nieuwe mensen te ontmoeten naast je studie. In Enschede vind je tientallen cultuur- en sportverenigingen, internationale en gezelligheidsverenigingen, maar ook verenigingen die veel contacten hebben met het bedrijfsleven, een debatclub, een beleggingsclub en een academisch adviesbureau. Bij welke voel jij je thuis? 

Student Union is de overkoepelende organisatie voor alle studentenverenigingen en zorgt ervoor dat jouw studententijd optimaal verloopt. Zo veel mogelijk kansen voor studenten creëren, is hun missie. De Union heeft contacten met allerlei partijen, variërend van de kleinste vereniging tot het College van Bestuur van de UT. Wil je een event organiseren of een bedrijf opstarten, de Union helpt je met de juiste contacten of aan goedkope bedrijfsruimte. Ook beheert de Student Union subsidies en sponsorfondsen voor interessante projecten. 

Heb je zelf een idee voor een nieuwe vereniging? Dan kan de Student Union je helpen die op te zetten.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies