Zie Bachelor

Bachelor Topopleidingen

Acht bacheloropleidingen ontvingen in 2018 de titel 'Topopleiding'. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar!

Om je te helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding, is de Keuzegids Universiteiten een handig hulpmiddel. Deze gids geeft een duidelijk en objectief overzicht van alle bachelors, toelatiginseisen, baankansen. In de Keuzegids van maart 2018 krijgen acht van onze bacheloropleidingen het kwaliteitszegel Topopleiding.

Onze bachelor topopleidingen

Bekijk alle opleidingen
 • University College Twente (ATLAS)

  BSc3 jaarVoltijdEngelstalig
  Dit is een unieke, multidisciplinaire, Engelstalige opleiding voor topstudenten waarbij sociale en technische perspectieven worden geïntegreerd tot een nieuwe kijk op technologie.
 • Applied Mathematics

  BSc3 jaarVoltijdEngelstalig
  In deze 3-jarige Engelstalige bachelor leer je om als wiskundige helderheid te brengen in complexe maatschappelijke uitdagingen rond mobiliteit, technologie, de zorg, het bankwezen of het milieu.
 • Chemical Science and Engineering

  BSc3 jaarVoltijdEngelstalig
  Tijdens deze driejarige Engelstalige bachelor word je expert in het begrijpen, ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe, duurzame processen, materialen en oplossingen, met de scheikunde als vertrekpunt.
 • Communication Science

  BSc3 jaarVoltijdEngelstalig
  De driejarige Engelstalige bachelor Communication Science plaatst het communicatievak in de context van technologie, design en organisaties, en leidt je op tot 21ste-eeuwse ‘communicatie-ingenieur’.
 • Creative Technology

  BSc3 jaarVoltijdEngelstalig
  Hoe kun jij de modernste technologie inzetten voor interactie met gebruikers? Deze opleiding daagt je uit om innovatieve toepassingen voor een betere toekomst voor mens en maatschappij te ontwikkelen.
 • Industrial Engineering and Management

  BSc3 jaarVoltijdEngelstalig
  In de 3-jarige Engelstalige bachelor Industrial Engineering & Management leer je bedrijfsprocessen ontwerpen, beheren en verbeteren. Zo help je organisaties gezond te blijven in een complexe wereld.
 • Technical Computer Science

  BSc3 jaarVoltijdEngelstalig
  Tijdens deze driejarige Engelstalige bachelor leer je informatica te combineren met technologie en engineering met als doel oplossingen te creëren voor mensen, organisaties en de maatschappij.
 • Technische Natuurkunde

  BSc3 jaarVoltijdNederlandstalig
  De 3-jarige Nederlandstalige bachelor Technische Natuurkunde leidt je op om fundamentele natuurkundekennis te ontwikkelen en om te zetten in werkende techniek met een sterke maatschappelijke impact.

Studenten en deskundigen beoordelen

De titel 'Topopleiding' wordt toegekend aan bachelors die 75 punten of hoger scoren. De scores zijn ontstaan uit studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête, meningen van deskundigen en cijfers over uitval en contacturen. De Keuzegids Universiteiten verschijnt ieder jaar om aankomende bachelorstudenten te helpen met hun studiekeuze.

Benieuwd naar het complete aanbod aan bacheloropleidingen?

Beste technische universiteit van Nederland

De Universiteit Twente scoort in de volle breedte goed in de Keuzegids Universiteiten: de UT is de ‘Beste Technische Universiteit’ van Nederland, met de hoogste totaalscore van alle klassieke technische universiteiten.

 • 14 opleidingen eindigen als eerste in hun categorie
 • 13 opleidingen scoren hoger t.o.v. 2017
 • Alle faculteiten tonen een hogere score dan vorig jaar
 • Faculteit TNW krijgt gemiddeld de hoogste score
 • Faculteit EWI toont de meeste progressie

Bezoek de Open Dagen

Kom naar de Open Dagen en maak kennis met de acht Topopleidingen en andere opleidingen. Doe mee met een tour over de mooie campus waar je zelfs kan wonen, loop de onderzoekslabs binnen en verdiep je in de twee opleidingen die jou het meest interesseren. 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies