Ben je getalenteerd, gemotiveerd én ondernemend? Treed je graag buiten de gebaande paden?

Kan jij meer uitdaging gebruiken naast je bachelor? Kijk je over de grenzen van je studie en wil je jouw talent maximaal ontwikkelen? Informeer dan naar het boeiende honoursprogramma: een intensief en interessant programma die ambitieuze studenten uitdaagt om optimaal te presteren. Het programma is high tech, human touch: techniek en technolgie én sociale en maatschappijwetenschappen komen aan bod. 

Opzet excellentieprogramma

De opleiding begint elk jaar in februari en is slechts toegankelijk voor de top 5% van elke studie. In bijna anderhalf jaar volg je een programma van 30 studiepunten. Aangezien de opleiding open staat voor alle soorten bachelors, werk je in een interdisciplinaire groep met uitmuntende en gemotiveerde studenten. Je wordt intensief begeleid en krijgt onderwijs van een selecte groep wetenschappers uit verschillende vakgebieden. Je doet kennis op over wetenschappelijke doorbraken en revolutionaire ontwerpen en leert vragen te stellen over alledaagse technologische situaties. Ook leer je hoe je eigen onderzoeksvoorstel opstelt en werk je groepsgewijs aan een eindopdracht.

Naast het honoursprogramma, biedt een aantal opleidingen hun eigen verdieping met Plus- of Sterprogramma's:

University College Twente

Het excellentieprogramma is een aanvullend programma, boven op de studiebelasting van jouw bacheloropleiding. De bachelor Technology and Liberal Arts & Sciences (ATLAS) is een volledige honours bacheloropleiding. University College Twente biedt met ATLAS de enige Engelstalige bacheloropleiding in Nederland aan die technologie combineert met sociale wetenschappen. ATLAS bevordert topkwaliteit door uitdagend onderwijs op bachelorniveau aan te bieden voor uiterst slimme en gemotiveerde studenten. University College Twente en de ATLAS opleiding is zowel verbredend als verdiepend.

Chat offline (info)