Studeren aan de UT

Excellentieprogramma’s van Universiteit Twente

Ben je getalenteerd, gemotiveerd én ondernemend? Treed je graag buiten de gebaande paden? Kijk je over de grenzen van disciplines en zoek je manieren om ervoor te zorgen dat je ideeën invloed hebben op de samenleving? Ook dan heeft de Universiteit Twente een uitdagende programma voor je: het honoursprogramma.

De Universiteit Twente biedt een intensief en interessant programma aan die ambitieuze studenten uitdaagt om optimaal te presteren. Het programma is high tech, human touch: het combineert techniek met maatschappijwetenschappen. Het honoursprogramma in bacheloropleidingen is vooral verbredend, en in masteropleidingen vooral verdiepend.

Opzet excellentieprogramma

De opleiding begint elk jaar in februari en is slechts toegankelijk voor de top 5% van elke studie. In bijna anderhalf jaar volg je een programma van 30 studiepunten. Aangezien de opleiding open staat voor alle soorten bachelors, werk je in een interdisciplinaire groep met uitmuntende en gemotiveerde studenten. Tijdens de opleiding word je intensief begeleid en krijg je onderwijs van een selecte groep wetenschappers met verschillende achtergronden en uit verschillende vakgebieden. Je doet kennis op over wetenschappelijke doorbraken en revolutionaire ontwerpen en leert vragen te stellen over alledaagse technologische situaties. Ook leer je hoe je eigen onderzoeksvoorstel opstelt en werk je groepsgewijs aan een eindopdracht.

Lees meer over de excellentieprogramma's aan de Universiteit Twente.

Plus- en Sterprogramma's

Naast het honoursprogramma bieden enkele opleidingen hun eigen verdieping aan in de vorm van een Plus- of Sterprogramma:

University College Twente

Waar het hierboven beschreven excellentieprogramma een aanvullend programma is boven op de studiebelasting van je reguliere bacheloropleiding, is de bachelor Technology and Liberal Arts & Sciences (ATLAS) een volledige honours bacheloropleiding.

University College Twente biedt met ATLAS de enige Engelstalige bacheloropleiding in Nederland aan die technologie combineert met sociale wetenschappen. ATLAS bevordert topkwaliteit door uitdagend onderwijs op bachelorniveau aan te bieden voor uiterst slimme en gemotiveerde studenten. University College Twente en de ATLAS opleiding is zowel verbredend als verdiepend.

 Lees meer over de University College Twente.

Chat offline (info)