Zie Technische Natuurkunde

Waarom Technische Natuurkunde studeren in Twente?

Als je kiest voor Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente, kies je voor kwaliteit. Hoogwaardig, projectgericht onderwijs, dat een directe koppeling met het natuurkundige onderzoek van de Universiteit Twente heeft, en studeren in een informele sfeer. Lees meer over het studieprogramma van Technische Natuurkunde, of meld je aan voor een meeloopdag en ontdek zelf of de studie Technische Natuurkunde en het studentenleven in Twente bij je passen!

Persoonlijk, informeel, kleinschalig

De bacheloropleiding Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente is een kleinschalige opleiding met een lage docent-studentratio. Dat heeft als voordeel dat je niet alleen al je studiegenoten goed leert kennen, maar ook goed contact hebt met je docenten. Het persoonlijke karakter en de informele sfeer zijn kenmerkend voor ons onderwijs. Je loopt hier makkelijk bij docenten naar binnen. En je mentor of studieadviseur kan je altijd helpen als je ergens niet uitkomt.

Na je bachelor

Na het behalen van je bachelordiploma Technische Natuurkunde kun je doorstuderen of direct aan de slag. De meeste studenten kiezen ervoor om na de bachelor door te gaan met een masteropleiding. Applied Physics en Nanotechnology zijn opleidingen die direct aansluiten bij de bacheloropleiding Technische Natuurkunde. De masteropleiding kun je volgen aan de Universiteit Twente, aan een andere Nederlandse universiteit of aan een universiteit in het buitenland. Lees meer over de mogelijkheden na het behalen van je bachelordiploma.

Projectonderwijs

Een uniek aspect van Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente is onze onderwijsaanpak. We combineren projectonderwijs met andere innovatieve onderwijsmethodes in voltijdmodules. Elke module heeft een thema, dat ook de basis vormt voor je teamproject. In dat project pas je samen met medestudenten je theoretische kennis over verschillende onderwerpen toe. Vaak moet je al je kennis gebruiken om tot een oplossing van het projectprobleem te komen. Met je team moet je ook vaak een prototype bouwen om jullie oplossing te demonstreren. Lees meer over het studieprogramma van Technische Natuurkunde en het onderwijsmodel van de Universiteit Twente.

Onderzoek van wereldklasse

De opleiding Technische Natuurkunde houdt zich bezig met fundamentele natuurverschijnselen en de praktische toepassing ervan. De Universiteit Twente doet onderzoek op wereldniveau op drie onderzoeksgebieden:

  • vloeistoffysica
    onderzoek naar fenomenen in vloeistoffen en gassen, zoals een vallende druppel of het ontstaan van een golf;

  • optica & biofysica
    onderzoek naar de eigenschappen van licht- en lasertechnieken en levensprocessen;

  • materiaalfysica
    onderzoek naar fysische eigenschappen van materialen om zodoende nieuwe eigenschappen te ontdekken en uiteindelijk nieuwe apparaten te ontwikkelen.

Het onderzoek vindt plaats binnen de  gerenommeerde vakgroepen en onderzoeksinstituten van de Universiteit Twente, zoals MESA+ (Nanotechnology) en Technical Medical Centre. Het onderwijs is direct gekoppeld aan het natuurkundig onderzoek. Dit betekent dat je docenten tevens toponderzoek doen in deze vakgroepen en instituten. Zo blijf je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en maak je kennis met de modernste apparatuur en de nieuwste meetmethodes.

Topopleiding

Technische Natuurkunde in Twente is de hoogst gewaardeerde opleiding Technische Natuurkunde in Nederland. De opleiding behoort al jarenlang tot de beste bacheloropleidingen van Nederland en is dit jaar voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot ‘Topopleiding’ door de Keuzegids. Onze studiebegeleiding, docenten en  faciliteiten worden beoordeeld als erg goed. Bovendien zijn onze studenten erg tevreden over de algehele sfeer op de opleiding.

De opleiding voor jou?

Een van de belangrijkste eigenschappen van een technisch natuurkundige is zijn nieuwsgierigheid. Je wilt niet alleen weten waarom dingen gebeuren en de fysische verschijnselen begrijpen, je wilt ook weten wat je ermee kunt doen. Daarnaast is het van belang dat je natuur- en wiskunde niet alleen leuk vindt, maar er ook goed in bent en je het niet erg vindt om hard te werken. Als dit alles je aanspreekt, is Technische Natuurkunde jouw studie!

Wil je weten hoe het is om Technische Natuurkunde te studeren? Schrijf je in voor een meeloopdag en ervaar zelf wat de opleiding en het studentenleven in Twente te bieden hebben.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies