Studielink

Via de website van Studielink kun je zelf de (her-)inschrijving voor een of meerdere opleidingen aan een universiteit of hogeschool doen. Tevens wordt je via Studielink automatisch aangemeld bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Je schrijft je slechts op één plek in of uit. Je kunt ook een (adres)wijziging doorgeven.

Inschrijven
Schrijf je nu in via Studielink!
Inschrijven

Deadlines

De Universiteit Twente hanteert verschillende deadlines voor de inschrijving, afhankelijk van de opleiding, je nationaliteit en het toelatingsdiploma. In Studielink kun je je vanaf oktober inschrijven voor de studie die het jaar daarop in september begint.

Inschrijving dubbelprogramma

Wil je het dubbelprogramma Technische Natuurkunde en Industrial & Applied Mathematics volgen? Dan moet jij je in Studielink voor beide opleidingen inschrijven. Je moet dus dezelfde aanmeldingsprocedure voor beide opleidingen doorlopen.

Studiekeuzecheck

Als je je voor 1 mei hebt ingeschreven via Studielink voor een opleiding aan een universiteit in Nederland heb je recht op een studiekeuzecheck. Zie dit als een finale check voor jezelf en de opleiding. De studiekeuzecheck kan voor iedere opleiding verschillend zijn. Dit geldt overigens niet voor opleidingen met numerus fixus of (decentrale) selectie.

Aanmelding na 1 mei in studielink

Je kan je ook na 1 mei nog steeds voor de meeste opleidingen aan de Universiteit Twente aanmelden in Studielink. Hoewel je geen recht meer hebt op een studiekeuzecheck, kan het goed zijn dat de opleiding je vraagt om alsnog deel te nemen aan de studiekeuzecheck.

Meer informatie

Bekijk de website van Student services voor meer informatie omtrent het onderwerp numerus fixus / decentrale selectie en de verschillende stappen in de aanmeldprocedure voor scholieren met een Nederlands (vwo) diploma of studenten met een buitenlands diploma.

Chat offline (info)