Technische Natuurkunde

Toelatingseisen  bachelor Technische Natuurkunde (BSc)

Nederlands vwo-diploma

Je hebt direct toegang tot de bacheloropleiding als je je vwo hebt afgerond met het profiel Natuur & Techniek. Als je een ander profiel hebt gedaan, moet je Wiskunde B en Natuurkunde in je profiel hebben om met de opleiding te mogen beginnen.

Duitse Abitur

Heb je je eindexamen in Duitsland gedaan en ben je in bezit van het Abitur? Om toegelaten te worden tot de bacheloropleiding Technische Natuurkunde moet je Wiskunde, Natuurkunde en Engels tot het Abitur hebben gehad. Omdat Technische Natuurkunde een Nederlandstalige opleiding is, is het ook belangrijk dat je goed Nederlands kunt. Voor meer informatie over de toelating met een Duits Abitur verwijzen we je naar de Duitstalige website van de opleiding.

Internationale Diploma’s

Als je met een internationale vooropleiding wilt studeren, moet de vooropleiding op vwo-niveau zijn. Engels, Natuurkunde en Wiskunde zijn verplichte vakken om in deze bachelor te kunnen instromen. Omdat Technische Natuurkunde een Nederlandstalige opleiding is, is het ook belangrijk dat je goed Nederlands kunt. Meer informatie over de toelating met een internationaal diploma vind je op deze Engelstalige website.

Exacte vakken

Voor alle exacte opleidingen is wiskunde een onmisbare pijler. De ervaring leert dat wanneer je als student goed bent in de exacte vakken Wiskunde en Natuurkunde (een 7 of hoger), je een grotere kans op succes hebt in de studie Technische Natuurkunde dan wanneer je daar moeite mee hebt.

Chat offline (info)