Zie Technische Natuurkunde

Toelatingseisen voor Technische Natuurkunde

Nederlands VWO diploma

Je hebt direct toegang tot de bacheloropleiding als je je VWO hebt afgerond met het profiel Natuur & Techniek. Als je het profiel Natuur en Gezondheid hebt gedaan, moet je Natuurkunde en Wiskunde B als extra vakken hebben om toegelaten te worden. Als je een ander profiel hebt gedaan, dien je Wiskunde B en Natuurkunde in je profiel te hebben om met de opleiding te mogen beginnen. In alle gevallen geldt dat Wiskunde D wordt aanbevolen.

HBO-propedeuse

Met een HBO-propedeuse kun je niet meer rechtstreeks worden toegelaten tot een opleiding aan de Universiteit Twente. Waarvoor je wordt toegelaten, is sterk afhankelijk van je vooropleiding en de opleiding die je wilt gaan volgen. Voor Technische Natuurkunde geldt dat je toelaatbaar bent indien je in je laatste semester van je propedeuse-jaar een 8 of hoger hebt gehaald.  

Duitse abitur

Heb je je eindexamen in Duitsland gedaan en ben je in bezit van het Abitur? Om toegelaten te worden tot de bacheloropleiding Technische Natuurkunde moet je Wiskunde, Engels en Natuurkunde tot het Abitur hebben gehad. Omdat de opleiding in het Nederlands wordt aangeboden, is een goede beheersing van de Nederlandse taal een vereiste.Voor meer informatie over de toelating met een Duits Abitur verwijzen we je naar de Duitstalige website van de opleiding.

Internationaal diploma

Als je met een internationale vooropleiding wilt studeren, moet de vooropleiding op VWO-niveau zijn. Engels, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde zijn verplichte vakken om in deze bacheloropleiding te kunnen instromen. Omdat de opleiding in het Nederlands wordt aangeboden, is een goede beheersing van de Nederlandse taal een vereiste. Meer informatie over de toelating met een internationaal diploma kun je op onze Engelstalige website vinden.

Exacte vakken

Voor alle exacte opleidingen zijn wiskunde en natuurkunde een onmisbare pijler. De ervaring leert dat wanneer je als student goed bent in de exacte vakken wiskunde en natuurkunde (een 7 of hoger) en je deze leuk vindt om te doen, je een grotere kans op succes hebt in de studie Technische Natuurkunde dan wanneer je daar moeite mee hebt.

Aanmelden

Lees hier hoe je je aanmeldt voor Technische Natuurkunde of neem contact met ons op.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies