dubbelprogramma

Studiekeuze gemaakt?

Met een dubbelprogramma combineer je Technische Natuurkunde met scheikunde of Wiskunde.

Zoek je extra uitdaging? Ben je goed georganiseerd, een goede planner en wil je multidisciplinair werken? Combineer de bachelor Technische Natuurkunde dan met onze Engelstalige bachelor Chemical Science & Engineering of Applied Mathematics. Het dubbele programma heeft ongeveer een derde aan extra vakken, waarmee je in dezelfde tijd als het reguliere bachelorprogramma twee diploma’s behaalt. 

Dubbelprogramma met Chemical Science & Engineering 

Ontdek het perfecte samenspel tussen twee vakgebieden met ons dubbele bachelorprogramma Technische Natuurkunde en Chemical Science & Engineering! Deze unieke combinatie biedt jou de kans om je te verdiepen in zowel de fundamentele principes van de natuurkunde als de complexe wereld van de chemie. Door je kennis van technische natuurkunde te combineren met inzichten uit de chemische wetenschappen, ben je in staat om complexe systemen op moleculair niveau te begrijpen en te beïnvloeden  Dit opent de deur naar een breed scala aan toepassingen, variërend van de ontwikkeling van geavanceerde materialen en nanotechnologie tot het ontwerpen van duurzame chemische processen en innovatieve energieoplossingen. 

  • Studieopbouw

    Het dubbel bachelor programma Technische Natuurkunde en Chemical Science & Engineering is opgebouwd uit natuurkunde-, scheikunde, - en ondersteunende wiskundevakken. Dit programma duurt net als het reguliere TN programma drie jaar, maar heeft ongeveer een derde meer aan vakken. Uiteindelijk leidt het tot een Bachelordiploma van zowel Technische Natuurkunde als Chemical Science & Engineering.

    Het programma is zo ingericht dat je in het eerste semester al een goed beeld krijgt van wat beide opleidingen precies inhouden. Zo ontdek je onder andere snel of het studietempo jou ligt en of je genoeg planningsvaardigheden hebt. Het programma heeft elk kwartiel ongeveer 1/3 meer vakken.

    In het eerste kwartiel volg je het natuurkundevak Dynamica en Relativiteit, het scheikundevak Fundamentals of Chemistry en het wiskundevak Calculus I. Ook leer je in het eerste kwartiel al gelijk essentiële laboratorium vaardigheden, programmeren en dataverwerking.

    In het tweede kwartiel ligt de focus op thermodynamica en proces engineering. Daarnaast wordt verdergegaan met het aanleren van scheikundige en fysische laboratoriumtechnieken en het programmeren en dataverwerken. Ook in het tweede kwartiel krijg je in het vak Calculus 2 uitleg over de wiskunde die ondersteunend is aan de vakken van dit kwartiel

Dubbelprogramma met Applied Mathematics 

Ontdek de kracht van twee essentiële disciplines met ons dubbele bachelorprogramma Technische Natuurkunde en Applied Mathematics! Dit unieke programma biedt je de mogelijkheid om dieper te duiken in zowel de principes van de natuurkunde als de toepassing van wiskunde in de technologie. Door deze twee vakgebieden te combineren, ontwikkel je een brede en sterke basis die essentieel is voor het oplossen van complexe technische vraagstukken en het creëren van innovatieve oplossingen. Met Technische Natuurkunde verken je de fundamenten van de natuur en leer je hoe je deze principes kunt toepassen om technologische uitdagingen aan te gaan. Applied Mathematics biedt je de gereedschappen om complexe problemen te analyseren, modelleren en oplossen met behulp van wiskundige technieken. Door deze twee vakgebieden te combineren, ontwikkel je niet alleen diepgaande technische kennis, maar verfijn je ook je analytische denkvermogen en probleemoplossende vaardigheden. 

  • Studieopbouw

    Eerste jaar

    In je eerste jaar volg je een combinatie van wiskunde- en natuurkundevakken. Een deel van de vakken is gemeenschappelijk, maar daarnaast heb je natuurlijk ook typische natuurkunde- én typische wiskundevakken. Het programma is zo ingericht dat je in het eerste semester al een goed beeld krijgt van wat beide opleidingen precies inhouden. Zo ontdek je of beide studies goed bij je passen. Iedere module doe je bovendien een vak extra om te kijken of je het niveau en het tempo van een dubbelstudie aankunt. In totaal doe je uiteindelijk 40 EC extra, verspreid over drie jaar.

    In de eerste module volg je bijvoorbeeld de gemeenschappelijke vakken Calculus I en Programmeren en Dataverwerking I. Daarnaast krijg je het natuurkundevak Dynamica & Relativiteit. Een essentieel onderdeel is hierbij het practicum, waar je leert experimenteren. Natuurlijk krijg je deze eerste module ook nog een typisch wiskundevak, Linear Structures.

    In de tweede module volg je ook weer een tweetal gezamenlijke vakken, Calculus II en Programmeren en Dataverwerking II. Het natuurkundevak dat je deze module volgt is Thermodynamica. De wiskundevakken Linear Structures II, Analysis en Linear Optimization staan in het teken van wiskundige bewijsvoering.

    Tweede jaar

    In het tweede jaar volg je, net als in het eerste jaar, een combinatie van verschillende wiskundige en natuurkundige vakken.

    Derde jaar

    In je derde jaar heb je veel vrijheid. De eerste module is een keuzemodule: hier mag je zelf kiezen wat je gaat doen. In de tweede module heb je de keuze uit verschillende wiskundige en natuurkundige vakken, waarbij je sowieso een natuurkundig en een wiskundig vak moet kiezen. Het laatste half jaar staat in het teken van afstuderen.

Toelating

Om toegelaten te worden tot een van de dubbele bachelorprogramma's, heb je minimaal een 7 voor wiskunde en natuurkunde als vwo-eindcijfer nodig en bij het dubbelprogramma met Chemical Science & Engineering ook een 7 als vwo-eindcijfer scheikunde.  

Meer informatie

Wil je meer informatie over de dubbelprogramma's? Neem dan contact met ons op. Het is natuurlijk ook mogelijk om een keer mee te lopen met een student die nu al het dubbelprogramma volgt. Schrijf je in voor een meeloopdag bij Technische Natuurkunde, Chemical Science & Engineering of Applied Mathematics en geef aan dat je geïnteresseerd bent in het dubbelprogramma. Dan koppelen wij je aan een van onze dubbelstudenten.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies