Extra uitdaging

PLUSPROGRAMMA’S TECHNISCHE NATUURKUNDE

WAT ZIJN DE PLUSPROGRAMMA’S IN TECHNISCHE NATUURKUNDE?

De plusprogramma’s zijn bedoeld voor excellente studenten die op zoek zijn naar extra uitdaging en die al vroeg willen zien waar onze onderzoeksgroepen mee bezig zijn. Laat je inspireren door de nieuwste ontwikkelingen en krijg zicht op waar jij je bijdrage wilt leveren.

Een plusprogramma bestaat uit 30-32 studiepunten en wordt naast het reguliere studieprogramma gevolgd, het zijn dus extra vakken waar je mee begint vanaf het tweede kwartiel. Het plusprogramma wordt gevolgd in de eerste twee jaar van de bacheloropleiding en de onderwerpen zijn sterk gerelateerd aan onze onderzoeksinstituten MESA+ en MIRA. De vakken die je volgt worden gegeven door de verschillende onderzoeksgroepen van Technische Natuurkunde en geven zo een goed overzicht van wat wij allemaal doen in deze richtingen.

NANOTECHNOLOGIE

Als jij interesse hebt in nanotechnologie en je al tijdens de bachelor wilt oriënteren in dit vakgebied, is het TN-NANO plusprogramma de juiste keuze. Tijdens dit plusprogramma leer je meer over het vakgebied nanotechnologie en maak je kennis met het MESA+ onderzoeksinstituut voor nanotechnologie, waar veel van de vakgroepen betrokken bij de opleiding deel van uitmaken.

Vakken die je tijdens het plusprogramma volgt zijn bijvoorbeeld ‘Charaterization of nanostructures’, ‘Fabrication of nanostructures’ en ‘Nanodevices’.

BIOFYSICA

Wil je meer weten over het vakgebied biofysica? En wil je je tijdens je bachelor al oriënteren in deze richting? Dan is het TN-BIO plusprogramma iets voor jou. Je maakt niet alleen kennis met het vakgebied biofysica maar ook met het MIRA onderzoeksinstituut voor biomedische technologie en technische geneeskunde aan de Universiteit Twente.

Tijdens het plusprogramma volg je bijvoorbeeld vakken zoals ‘Nanomedicine’, ‘Biophysics’ en ‘Radiation Expertise’.

BEN IK GESCHIKT?

De plusprogramma’s van de opleiding Technische Natuurkunde zijn bedoeld voor excellente studenten. Heb jij een 8 of hoger voor Wiskunde B en Natuurkunde op het vwo? Ben jij op zoek naar extra uitdaging en wil je meer weten over nanotechnologie of biofysica? Dan ben je zeker geschikt voor onze plusprogramma’s. De extra vakken beginnen in het tweede kwartiel. Dit geeft je de gelegenheid om eerst rustig op te starten en te kijken of je naast het reguliere programma nog tijd over hebt om er wat bij te doen. Op die manier weten wij zeker dat jij het aankunt. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

HOE MELD IK MIJ AAN?

Als je je aanmeldt voor de Bacheloropleiding Technische Natuurkunde, kun je aangeven dat je interesse hebt in het volgen van één van onze plusprogramma’s.

Chat offline (info)