Zie Extra uitdaging

DUBBELPROGRAMMA TECHNISCHE NATUURKUNDE EN TECHNISCHE WISKUNDE

Twee diploma's

Als jij op zoek bent naar extra uitdaging en je niet alleen wilt verdiepen in de natuurkunde maar ook in de wiskunde, dan is een dubbelstudie Technische Natuurkunde en Applied Mathematics misschien wel wat voor jou. Na het succesvol afronden van het programma krijg je twee bachelordiploma’s.

Programmaoverzicht

Als je voor een dubbelstudie kiest, krijg je een aangepast studieprogramma. Je volgt modules van zowel Technische Natuurkunde als Applied Mathematics. Dat betekent dat je meer vakken volgt, voor meer studiepunten. Daarom is het belangrijk dat je niet alleen goede cijfers haalt voor natuurkunde, maar ook voor wiskunde. De opleiding Applied Mathematics is een Engelstalige opleiding. Een aantal vakken zul je dus in het Engels gaan volgen.

Curriculum

In je eerste jaar volg je een combinatie van wiskunde- en natuurkundevakken. Een deel van de vakken is gemeenschappelijk, maar daarnaast heb je natuurlijk ook typische natuurkunde- én typische wiskundevakken.

Het programma is zo ingericht dat je in het eerste semester al een goed beeld krijgt van wat beide opleidingen precies inhouden. Zo ontdek je of beide studies goed bij je passen. Iedere module doe je bovendien een vak extra om te kijken of je het niveau en het tempo van een dubbelstudie aankunt. In totaal doe je uiteindelijk 40 EC extra, verspreid over drie jaar.

In de eerste module volg je bijvoorbeeld de gemeenschappelijke vakken Calculus I en Programmeren en Dataverwerking I. Daarnaast krijg je het natuurkundevak Dynamica & Relativiteit. Een essentieel onderdeel is hierbij het practicum, waar je leert experimenteren. Natuurlijk krijg je deze eerste module ook nog een typisch wiskundevak, Linear Structures.

In de tweede module volg je ook weer een tweetal gezamenlijke vakken, Calculus II en Programmeren en Dataverwerking II. Het natuurkundevak dat je deze module volgt is Thermodynamica. De wiskundevakken Linear Structures II, Analysis en Linear Optimization staan in het teken van wiskundige bewijsvoering.

OVERZICHT VAKKEN EERSTE JAAR


Gezamenlijke vakken

Natuurkundige vakken

Wiskundige vakken


MODULE 1

Calculus I
Programmeren en Dataverwerking I
Project

Dynamica en Relativiteit
Experimenteren

Linear Structures
Prooflab I


MODULE 2

Calculus II
Programmeren en Dataverwerking II

Thermodynamica

Linear Structures II

Analysis
Linear Optimization

Prooflab II


MODULE 3

Presentation Skills

Vector Calculus

Project

Analytisch Programmeren

Electriciteit en Magnetisme

Instrumentatie

Prooflab III


MODULE 4

Signals and Systems

Project

Quantum Materie

Probability Theory


In het tweede jaar volg je, net als in het eerste jaar, een combinatie van verschillende wiskundige en natuurkundige vakken. In je derde jaar heb je veel vrijheid. De eerste module is een keuzemodule: hier mag je zelf kiezen wat je gaat doen. In de tweede module heb je de keuze uit verschillende wiskundige en natuurkundige vakken, waarbij je sowieso een natuurkundig en een wiskundig vak moet kiezen. Het laatste half jaar staat in het teken van afstuderen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het dubbelprogramma? Neem dan contact met ons op. Het is natuurlijk ook mogelijk om een keer mee te lopen met een student die nu al het dubbelprogramma volgt. Schrijf je in voor een meeloopdag bij Technische Natuurkunde of Applied Mathematics en geef aan dat je geïnteresseerd bent in het dubbelprogramma. Dan koppelen wij je aan een van onze dubbelstudenten.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies