Studenten

William

studentervaring

William, vierdejaars

Hoi, ik ben William en ik ben vierdejaars Technische Natuurkunde student. Ik ben geboren in Lelystad en ik woon nu op de campus van de Universiteit Twente.

Hoe heb je je studiekeuze gemaakt?

Op de middelbare school was ik erg geïnteresseerd in de vakken informatica, wiskunde en natuurkunde. Daarom heb ik eerst de studies Technische Informatica en Electrical Engineering overwogen. Technische Informatica viel af omdat dit meer een hobby voor mij bleek te zijn, Electrical Engineering en Lucht- en Ruimtevaarttechnieken vielen af omdat ik ze te specifiek vond.

Toen ik in aanraking kwam met de studie Technische Natuurkunde, bleek dit echt te zijn wat ik zocht. Een studie met een breed scala aan onderwerpen en met vakken die zo uit de eerder genoemde studies zouden kunnen komen. Daarnaast is Technische Natuurkunde een praktische opleiding waar je al vroeg veel experimenteert. Je komt tijdens de gehele opleiding veel in aanraking met meetopstellingen waarmee je onderzoek leert doen. Niets wordt voorgekauwd en dat maakt het veel uitdagender. In je tweede jaar gebruik je ook al daadwerkelijk laboratoria en apparatuur van vakgroepen en kun je dus een goed beeld krijgen van hoe het is om later onderzoek te doen. Technische Natuurkunde biedt ook heel veel carrière mogelijkheden. De analytische en oplossende vaardigheden die je ontwikkelt worden ook bij bedrijven erg gewaardeerd.

Waarom heb je voor de Universiteit Twente gekozen?

Een aantal jaar terug heb ik eerst een bezoek gebracht aan de Technische Universiteit van Eindhoven en dit vond ik destijds erg indrukwekkend omdat ik opeens in een nieuwe omgeving en stad terecht kwam, waar het allemaal een stuk groter was dan de stad waar ik vandaan kwam. Daarna ben ik naar de Universiteit Twente gegaan. Het was voor mij bijna liefde op het eerste gezicht toen ik voor het eerst de campus zag. Alle parkjes, sportvelden en faciliteiten die er te vinden zijn vond ik prachtig en daarom was de keuze voor mij eigenlijk al bijna gemaakt. Na een laatste bezoek aan de Technische Universiteit in Delft, werd de beslissing definitief. De Universiteit Twente was voor mij de perfecte omgeving om te wonen en te studeren.

Hoe bevalt je studie aan de Universiteit Twente?

Technische Natuurkunde is een studie met een breed scala aan onderwerpen. Een groot deel van de vakken gaat vooral over de fundamentele natuurkunde, wat ik persoonlijk een van de meest interessante aspecten van de fysica vind. Het leuke van de studie is dan dus ook de diversiteit van de onderwerpen. Het blijft niet heel specifiek bij een vakgebied hangen. Daarnaast zijn ook de practica heel prettig omdat je hierbij de theorie met de praktijk koppelt en zie je de behandelde theoretische informatie tot werking komen in de realiteit. Naast een leuke en interessante studie biedt Technische Natuurkunde ook veel carrièremogelijkheden. Van onderzoek tot consultancy of leraar, alles is mogelijk.

Hoe is het studentenleven in Enschede?

Enschede is een echte studentenstad. Er zijn talloze studentenverenigingen, cafés, clubs en andere uitgaansmogelijkheden. Geregeld organiseren (studie)verenigingen gezellige borrels waar iedere student zich de hele avond/nacht/ochtend kan vermaken. Eén van de pluspunten van Enschede is toch zeker de ligging van alle cafés ten opzichte van elkaar. De Oude Markt ligt centraal en daaromheen is het hele uitgaansleven gebouwd. Een ander kenmerk van Enschede is het aanbod van daghappen door restaurants. Dit houdt in dat iedereen voor ongeveer acht euro van een volledige avondmaaltijd gebruik kan maken. Ook worden er vanuit de gemeente veel festivals en evenementen georganiseerd. Zo vind in Enschede bijvoorbeeld het grootste studentenfeest van Europa plaats, genaamd het Batavierenfeest. Dit is de afsluiter van de bekende Batavierenrace die ieder jaar begint in Nijmegen en eindigt in Enschede.

Wat doe je naast je studie?

Ik ben geboren in Lelystad en ik woon nu op de campus van de Universiteit Twente. Vanaf het moment dat ik hier ben gaan wonen, ben ik lid geworden van de sportverenigingen van Jiu-Jitsu en Breakdance. Bij beide verenigingen ben ik actief, zo sta ik wel eens achter de bar in het sport- of theatercafé of ben ik bezig met het organiseren van een beginnerstoernooi voor Jiu-Jitsu. Daarnaast ben ik ook actief bij de studievereniging van Technische Natuurkunde genaamd Arago. Samen met andere studenten onderhoud ik bijvoorbeeld de website, servers en computers van Arago.

Chat offline (info)