Docenten

Michel Duits

Docentervaring

Hoi, mijn naam is Michel Duits en ik ben universitair hoofddocent en onderzoeker in de Physics of Complex Fluids-groep van de Universiteit Twente.


Ik heb in Utrecht en promotieonderzoek gedaan in de fysische chemie. Meteen daarna, in 1991, ben ik begonnen als onderzoeker en docent in de vakgroep Reologie. Deze groep is later overgegaan in Natuurkunde van Complexe Vloeistoffen. Een van mijn passies is het visualiseren en begrijpen van de beweging van colloïdale deeltjes in een (stromende) vloeistof.

In de afgelopen jaren heb ik hoor- en werkcolleges Dynamica gegeven. Dynamica gaat over het verband tussen krachten en bewegingen, waarbij de beweging zowel translatie als rotatie kan bevatten. Ik vind het ontzettend leuk als ik zie dat de studenten enthousiast zijn over het vak dat ik geef. Ook als ze mij vragen stellen waaruit blijkt dat ze serieus met het vak bezig zijn. Minder leuk is het om veel tentamens na te kijken.

De UT is relatief kleinschalig, wat maakt dat studenten en docenten (althans bij Technische Natuurkunde) elkaar goed kennen.

We hebben een leuke campus. En natuurlijk vind ik de hoge mate van tevredenheid van studenten over het onderwijs in Twente heel belangrijk.

Chat offline (info)