Zie Technische Geneeskunde

Waarom deze opleiding aan de UT?

Aan de University of Twente is ‘gezondheid’ een belangrijk thema. Vanuit vele invalshoeken en diverse samenwerkingsverbanden (nationaal en internationaal) wordt dagelijks gewerkt aan actuele vraagstukken uit de zorg. 

Gezondheid én technologie

Binnen deze bachelor ligt de focus op de combinatie gezondheidszorg en technologie. Je studeert bij ons aan de ‘de beste technische universiteit’ en ‘de universiteit met de grootste maatschappelijke impact’ in Nederland (volgens de ranglijst van 2017). De ontwikkeling van technisch-medische innovaties is één van onze speerpunten. Zo startten we onlangs met het Technisch Medisch Centrum, een internationaal toonaangevend onderzoeks- en innovatiecentrum waar studenten, onderzoekers, medici en externe partners samen werken aan innovaties voor de gezondheidszorg. Als student Technische Geneeskunde kun jij daaraan bijdragen.

Volwaardige discipline

De opleiding Technische Geneeskunde is ontworpen aan de University of Twente en was hiermee de eerste ter wereld. Inmiddels is de opleiding uitgegroeid tot een volwaardige, nieuwe discipline in de gezondheidszorg in Nederland. Technische Geneeskunde sluit naadloos aan op de contouren en cultuur van de medische wereld. Dat de competenties van deze nieuwe beroepsgroep ook officieel erkend zijn door de overheid en afgestudeerden de bevoegdheid hebben om in Nederland zelfstandig patiënten te behandelen, heeft daar zeker aan bijgedragen.

Groot netwerk in medische wereld

Onze opleiding werkt nauw samen met diverse medische instellingen voor onderwijs en onderzoek. Ons stagenetwerk omvat nagenoeg alle Nederlandse ziekenhuizen, diverse bedrijven en een groot aantal toonaangevende medische instellingen in het buitenland. Hierdoor is er altijd wel een stageplek die aansluit bij jouw interesses. Stagiaires Technische Geneeskunde zijn erg gewild in ziekenhuizen.

Excellent onderwijs

Technische Geneeskunde aan de University of Twente heeft dertien jaar ervaring met technisch geneeskundig onderwijs en dat werpt zijn vruchten af. In diverse onderzoeken is Technische Geneeskunde gekozen tot beste opleiding. De Keuzegids Universiteiten riep de opleiding bijvoorbeeld meerdere malen uit tot ‘topopleiding’.

Prettige sfeer en persoonlijke begeleiding

Aan de University of Twente is er veel aandacht voor het individu. Je krijgt veel persoonlijke begeleiding en de sfeer tussen studenten en docenten is prettig en informeel.

Moderne faciliteiten

Om je goed voor te bereiden op het zelfstandig behandelen van patiënten heb je allerlei praktische vaardigheden nodig. Deze doe je op tijdens je stages en met behulp van simulaties in het hypermoderne Experimental Centre for Technical Medicine (ECTM) van de University of Twente.

Pionierend en toonaangevend gezondheidszorgonderwijs

De gezondheidszorg is volop in beweging. De gezondheidsstudies van de Universiteit Twente verzorgen pionierend en toonaangevend onderwijs waarmee studenten worden klaargestoomd voor een loopbaan in deze sector. Studenten worden opgeleid om in een onvoorspelbare, complexe en geglobaliseerde wereld innovatieve en relevante verbeteringen voor de zorg te realiseren. Het onderwijs is daarom, naast het bijbrengen van kennis en vaardigheden over het eigen vakgebied, gericht op de ontwikkeling van een veel breder pakket aan ‘21st century’ vaardigheden en persoonlijke eigenschappen. Lees er meer over in de onderwijsvisie van de Gezondheidsstudies van de Universiteit Twente.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies