Toelating & Inschrijving

FAQ Selectieprocedure

Kan ik me voor meerdere opleidingen met een fixus inschrijven?

Het is mogelijk om deel te nemen aan de selectieprocedure van twee opleidingen met een fixus. Als aankomend student kan je per jaar aan twee selectieprocedures mee doen:

-      twee bij dezelfde universiteit of bij twee verschillende universiteiten, 

-      voor verschillende studierichtingen of twee keer voor dezelfde studierichting. Op dat laatste gelden een paar uitzonderingen. Voor de studies Geneeskunde (WO), Tandheelkunde (WO), Mondzorgkunde (HBO) en Fysiotherapie (HBO) geldt dat je je voor elk studiejaar maar bij één onderwijsinstelling kunt aanmelden. Voor Technische Geneeskunde/Klinische Technologie geldt die uitzondering niet; je kunt in hetzelfde studiejaar aan de selectie van beide studies meedoen.

Uiteindelijk kan je je maar bij één opleiding met een selectieprocedure inschrijven.

Dit beantwoordt mijn vraag
JaNee
Bedankt voor je vraag

Hoe vaak mag je deelnemen aan de selectie van Technische Geneeskunde?

Je mag maximaal twee keer deelnemen aan de selectie van Technische Geneeskunde aan de Universiteit Twente. NB. Het aantal deelnames aan loting/selectie vanaf 2000-2001 wordt hierin meegeteld.

Dit beantwoordt mijn vraag
JaNee
Bedankt voor je vraag

Wordt de test in het Nederlands of in het Engels afgenomen?

De BMAT-test is in het Engels. Je krijgt bij een deel van deze test een woordenlijst met de Nederlandse vertaling van belangrijke vakinhoudelijke termen die in de test voorkomen. De overige onderdelen van de selectie zijn in het Nederlands.

Dit beantwoordt mijn vraag
JaNee
Bedankt voor je vraag

Wordt er ook een Curriculum Vitae meegewogen in de selectie?

In de selectieprocedure worden nevenactiviteiten en werkervaring niet meegewogen.  

Dit beantwoordt mijn vraag
JaNee
Bedankt voor je vraag

Wanneer dien ik te voldoen aan de toelatingseisen van de opleiding?

Indien je vóór15 juli 2019 van de opleiding Technische Geneeskunde een bewijs van toelating hebt ontvangen en geaccepteerd, dien je uiterlijk 15 juli 2019 aan te tonen dat je voldoet aan de vooropleidingseisen. Indien je op deze datum niet voldoet, vervalt het bewijs van toelating. Indien je na15 juli 2019 een bewijs van toelating hebt ontvangen, dien je binnen twee weken aan te tonen dat je voldoet aan de vooropleidingseisen.

Dit beantwoordt mijn vraag
JaNee
Bedankt voor je vraag

Wat als ik op 16 februari 2019 niet aanwezig kan zijn?

De afname van de BMAT vindt op één moment plaats en heeft dus geen reservemoment. Als je nu al weet dat je niet mee kan doen op 16 februari kun je meedoen aan de BMAT test die in het najaar van 2018wordt aangeboden. Informatie daarover vind je op deze website. De kosten daarvan worden niet door de opleiding vergoed. Indien je ook daar niet aan mee kan doen stopt voor jou de selectieprocedure. 

Dit beantwoordt mijn vraag
JaNee
Bedankt voor je vraag
Chat offline (info)