Na mijn tweeweekse stage in het eerste jaar in het UMC Utrecht wist ik het zeker; Technische Geneeskunde is dé studie voor mij. In het ziekenhuis leerde ik dat Technisch Geneeskundige echt een beroep is. Een beroep dat steeds meer bekendheid en waardering krijgt en zich onderscheidt van meer conventionele beroepen. Technisch Geneeskundigen leren complexe medische problemen aan te pakken. Zowel met technische achtergrondkennis als met medische kennis en praktijkervaring die je opdoet tijdens practica en stages. Daarnaast leer je om kritisch en oplossingsgericht te denken. Bijvoorbeeld door je niet alleen af te vragen of een apparaat werkt, maar ook waarom en of er niet een beter alternatief is.

Het leuke van de studie Technische Geneeskunde vind ik dat je telkens wordt uitgedaagd. De technische ontwikkelingen in het ziekenhuis gaan razendsnel en er blijven zich steeds nieuwe uitdagingen voordoen. Dankzij de brede basis die de opleiding biedt, kan je als afgestudeerd Technisch Geneeskundige op verschillende plekken aan het werk. De variatie in de studiestof en werkvormen zorgt er ook voor dat geen enkele week saai is. Zo verdiep je je de ene dag in de geleiding van elektrische signalen in het hart en de dag erna leer je welke gevolgen een verminderde geleiding heeft voor je hart en de rest van het lichaam. De dag erna oefen je een consult met simulatiepatiënten waarbij je wilt ontdekken wat voor hartklachten de betreffende patiënt heeft.

Op dit moment zit ik in mijn derde jaar en ik ga nog iedere dag enthousiast naar de universiteit om te studeren. Maar ik kijk er stiekem ook al naar uit om later die unieke functie binnen een medisch team te vervullen!

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies