Technische Bedrijfskunde

Waarom Technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente?

DE BACHELOR TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE IN TWENTE

De studie Technische Bedrijfskunde in Twente is heel internationaal georiënteerd. Bovendien kun je rekenen op vernieuwend onderwijs en loop je hier gemakkelijk bij docenten binnen. Lees hieronder meer over deze en andere unieke eigenschappen van de bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente.

DIRECTE RELATIE ONDERWIJS EN ONDERZOEK

Op de Universiteit Twente is er een directe relatie tussen onderwijs en onderzoek. Zo werken wij voor procesoptimalisatie in de zorg intensief samen met de Nederlandse zorgsector. Op dit gebied is de Universiteit Twente dan ook internationaal gerenommeerd. Ook krijg je les van de beste docenten die hun praktijkervaring graag met je delen.

 PROJECTONDERWIJS

Vernieuwend onderwijs waardoor je het beste uit jezelf haalt en dat ook nog écht interessant is. Dat is de essentie van het Twents Onderwijsmodel. In modules van tien weken staan al je colleges, practica en projecten in het teken van één thema en maak je je in projectgroepen alle kennis eigen die je nodig hebt om de probleemstelling rondom het thema op te lossen. Je bekijkt een thema van alle kanten en tegelijkertijd leer je die kennis in de breedte toe te passen. Zoals iedere student weet: pas als je kennis toepast, blijft het geleerde hangen. Bovendien krijg je met zoveel disciplines te maken, dat je later heel breed inzetbaar bent. 

PRAKTIJKGERICHT ONDERWIJS MET EEN STERKE ACADEMISCHE BASIS

Tijdens de studie kom je al snel in contact met verschillende bedrijven. Zo werken we bij iedere module samen met bedrijven en organisaties om relevante cases op te lossen. In de eerste module ga je bijvoorbeeld met je projectgroep aan de slag met de organisatie van de Batavierenrace. In de tweede module ga je aan slag voor een groot bedrijf uit de regio. Tijdens de gehele opleiding is er nauwe band tussen studie en praktijk, maar altijd vanuit een academisch perspectief.

INTERNATIONAAL GEORIËNTEERD

Technische Bedrijfskunde aan onze universiteit is sterk internationaal georiënteerd. Dat komt doordat organisaties en bedrijven waarin de universiteit actief is, steeds meer internationaal opereren, net als de academische wereld zelf. In de vrije keuzeruimte van de bacheloropleiding kun je een halfjaar in het buitenland gaan studeren, of bij een bedrijf of organisatie in het buitenland je afstudeerstage doen. De Universiteit Twente stimuleert dit en biedt hiervoor financiële en organisatorische ondersteuning. Ongeveer de helft van de studenten Technische Bedrijfskunde doet tijdens de opleiding internationale ervaring op.

GEZONDHEIDSSECTOR

De Universiteit Twente heeft niet alleen nauwe banden met de industrie, maar blinkt ook internationaal uit in de gezondheidszorg. Je leert zorgprocessen zodanig te organiseren dat patiënten snel toegang hebben tot zorg van hoge kwaliteit, die efficiënt wordt verleend. En dat op zo'n manier dat ook de zorgprofessionals betere werkomstandigheden hebben. Het gaat daarbij niet om harder werken, maar om slimmer werken.

KLEINSCHALIGE OPLEIDING

Een belangrijk kenmerk van Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente is de kleinschaligheid van deze opleiding. Hierdoor krijg je veel persoonlijke aandacht en is er een prettige informele sfeer tussen studenten en docenten. 

MEELOOPDAG

Wil je weten hoe het is om Technische Bedrijfskunde te studeren? Schrijf je dan in voor een meeloopdag en kijk of de Universiteit Twente iets voor jou is!

Chat offline (info)