TWEEDE JAAR

Module 5: Finance for engineers

In module 5 leer je hoe financiële geldstromen in bedrijven lopen, hoe je een kostprijs berekent en hoe je risico’s beheerst. Hoe stel je een jaarverslag op? Hoeveel investeringen zijn er nodig voor een nieuwe productietechniek en hoe snel verdien je die terug? Kun je extra geld vrijmaken met behulp van een aandelenuitgifte? Dit soort vragen pak je in deze module bij de kop. Ook het onderwerp ‘option pricing’, oftewel het bepalen van de prijs van opties, komt aan bod.

Module 6: Consumentenproducten

Dit is de eerste module die meer gaat over producten dan over processen. In deze module leer je over (massa)productontwerp, productietechnieken en marketing. We werken in deze module samen met productiebedrijven. Het project voer je uit in een multidisciplinair team waarin ook studenten Industrial Design Engineering en Mechanical Engineering deelnemen. Je ontwerpt en fabriceert zelf een nieuw product. Daarbij doe je marktonderzoek, maak je prototypen, richt je de benodigde bedrijfsprocessen in, selecteer je de juiste productietechnieken en presenteert je je product.

Module 7: Van product design naar online business

In module 7 leer je wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van een bedrijf dat online producten verkoopt. Je past de opgedane kennis weer toe in een multidisciplinair team met studenten Business & IT. Samen ontwerp je een eigen product en zet je een online bedrijf op om het product te verkopen.

Module 8: Processen modelleren en optimaliseren

Deze module heeft een zeer wiskundig en praktisch karakter. Je leert samen met studenten van de opleidingen Applied Mathematics en Civil Engineering hoe je processen die niet goed te voorspellen zijn vanwege onzekere factoren kunt verbeteren door te modelleren en computersimulaties uit te voeren. In het project werk je aan een casus uit de zorgsector.

Wil je meer weten over deze modules? Ga naar ons studie-informatiesysteem Osiris.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies