EERSTE JAAR

In het eerste jaar leg je een sterke technisch-bedrijfskundige basis met behulp van wiskundige modellen en analysetools.

Module 1: Intro to INDUSTRIAL ENGINEERING & MANAGEMENT

In de eerste module maak je kennis met het vakgebied. Het teamproject draait om de logistiek zeer complexe organisatie van de Batavierenrace, de grootste studentenestafettewedstrijd ter wereld, waarvoor jouw team een simulatiemodel bouwt. Deze module volg je samen met eerstejaarsstudenten van de opleiding Business & IT.

Module 2: Operations management

In de tweede module leer je hoe je bedrijfsprocessen efficiënt inricht. Je gaat in het teamproject aan de slag voor Diversey, een specialist in professionele hygiëne- en reinigingsoplossingen. Zo ontwerp je bijvoorbeeld een nieuwe productielijn, of werk je aan het verbeteren van de voorraadhoogte en magazijnindeling.

Module 3: Business intelligence & IT

Tijdens deze module leer je samen met Business & IT-studenten hoe je informatie uit IT-systemen van bedrijven of organisaties kunt halen en analyseren. Welke data, informatie en kennis is er allemaal nodig voor een bedrijfsproces? Welke hardware, software, netwerken, functies en databases heb je nodig voor een goede bedrijfsvoering? In deze module maak je zelf een interface om je bedrijfsresultaten in één oogopslag zichtbaar te maken.

Module 4: Supply chain management

In module 4 leer je hoe ketens van bedrijven worden georganiseerd en hoe je problemen hierin kunt aanpakken. Voor je teamproject ga je door middel van serious gaming zelf een distributienetwerk inrichten. Zo bereken je bijvoorbeeld waar en hoeveel voorraden er opgeslagen moeten worden en hoe je de producten het beste kunt transporteren.

Wil je meer weten over deze modules? Bekijk het curriculum.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies