Technical Computer Science

Waarom Technical Computer Science aan de universiteit Twente?

Ga je Technical Computer Science studeren aan de Universiteit Twente? Dan kies je voor een bachelor met een breed karakter waarin samenwerking met andere vakgebieden vanzelfsprekend is en toepassingsgerichtheid voorop staat. Die kenmerken zorgen ervoor dat je na je afstuderen met open armen wordt ontvangen op de arbeidsmarkt.

TWENTE BIEDT EXTRA SPECIALITEITEN

Vrijwel alle onderwerpen in de informatica die je op andere universiteiten vindt, kom je uiteraard ook aan de Universiteit Twente tegen. Daarbovenop biedt de bacheloropleiding Technical Computer Science aan de Universiteit Twente een aantal extra specialiteiten, namelijk computer security, Internet science, data science en energiezuinige hardware.

MEER DAN PROGRAMMEREN

Denk je aan Informatica, dan denk je misschien aan programmeren. Maar dat is slechts één van de onderdelen, er is meer! In de Technical Computer Science bestuderen we fundamentele concepten die je op veel terreinen kunt gebruiken, bijvoorbeeld interactie, informatie, complexiteit en veiligheid.

MULTIDISCIPLINAIR

In allerlei wetenschappelijke en technische omgevingen speelt technische informatica een grote rol. Het is daarom belangrijk goed te kunnen samenwerken met andere vakgebieden. Dat kunnen technische vakgebieden zijn, maar ook medische wetenschap, psychologie, bedrijfskunde en bestuurskunde. Allemaal disciplines die je op de Universiteit Twente vindt. De Universiteit Twente stimuleert multidisciplinaire samenwerking, zowel in het onderzoek als in het projectonderwijs.

DUBBELSTUDIE met Applied Mathematics

Als je op zoek bent naar een extra uitdaging, dan kun je twee opleidingen tegelijk volgen. Aan de Universiteit Twente kun je kiezen voor een dubbelstudie van Technical Computer Science en Applied Mathematics. Als je voor een dubbelstudie kiest, krijg je een aangepast studieprogramma. Je volgt van beide opleidingen een combinatie van delen van modules. Elk kwartiel is je programma net wat zwaarder dan dat van de reguliere studenten. Het is daarom ook van belang dat je goede cijfers hebt gehaald tijdens je vooropleiding. Ook deze dubbelstudie kun je, met een extra inspanning, in 3 jaar afronden.

KLEINSCHALIGHEID

In vergelijking met andere opleidingen is de opleiding Technical Computer Science in Twente qua sfeer kleinschalig en informeel. Je stapt makkelijk naar een docent toe. Dat zorgt voor een goede persoonlijke sfeer binnen onze opleiding. Niemand is hier een nummer en we kennen elkaar eigenlijk allemaal.

Grote kans op succes

De eerste ervaringen met het Twents onderwijsmodel laten zien dat relatief weinig studenten hun studie Technical Computer Science aan de Universiteit Twente voortijdig stoppen, en dat studenten gemiddeld relatief weinig studievertraging oplopen. Handig wanneer je geld moet lenen voor je studie.

toepassingsgericht ONDERZOEK

Aan de Universiteit Twente is het vanzelfsprekend dat onderzoek wordt gericht op toepassingen. We moedigen het dan ook van harte aan om onderzoek toe te passen in speciaal daarvoor opgerichte bedrijven − zogenoemde ‘spin-offs’. Ben je als student of afgestudeerde van onze universiteit ondernemend en heb je een goed idee? Dan helpt de Universiteit Twente je bij de start van je bedrijf en biedt ondersteuning.

GROTE KANS OP SUCCES

De eerste ervaringen met het Twents onderwijsmodel laten zien dat relatief weinig studenten hun studie Technical Computer Science aan de Universiteit Twente voortijdig stoppen, en dat studenten gemiddeld relatief weinig studievertraging oplopen. Handig wanneer je geld moet lenen voor je studie!

SAMENWERKEN HEEFT DE TOEKOMST

In allerlei wetenschappelijke en technische omgevingen speelt technische informatica een grote rol. Het is daarom belangrijk goed te kunnen samenwerken met andere vakgebieden. Dat kunnen technische vakgebieden zijn, maar ook medische wetenschap, biologie, psychologie, bedrijfskunde en bestuurskunde.

ONDERNEMENDHEID

De Universiteit Twente moedigt van harte aan om onderzoek toe te passen in speciaal daarvoor opgerichte bedrijven − zogenoemde ‘spin-offs’. Ben je als student of afgestudeerde van onze universiteit ondernemend en heb je een goed idee? Dan helpt de Universiteit Twente je bij de start van je bedrijf en biedt ondersteuning.

EERSTEGRAADS-LESBEVOEGDHEID

Lijkt het je leuk om les te geven aan leerlingen in de bovenbouw van havo en vwo? Dan heb je een eerstegraads-lesbevoegdheid nodig. Die kun je na je bachelor behalen via een lerarenopleiding op masterniveau bij de masteropleiding Science Education and Communication (SEC). Deze opleiding wordt verzorgd door ELAN, een instituut van de Universiteit Twente. De Universiteit Twente biedt je mentorbegeleiding tijdens dit traject en we hebben afspraken gemaakt met scholen in de regio over begeleiding op de scholen zelf. Je krijgt de mogelijkheid om een eerstegraads-bevoegdheid te behalen door de masteropleiding SEC te doen terwijl je al voor de klas staat maar nog geen examenklassen les geeft. Een andere uitstekende route die leidt tot de eerstegraads-bevoegdheid, is de master Computer Science, aangevuld met een halfjaar didactiek, pedagogiek en schoolstage.

IS Technical Computer Science JOUW STUDIE?

Ben jij nieuwsgierig, wil jij de diepte in en zie jij de ICT-uitdagingen als een kans? Dan is Technical Computer Science echt iets voor jou. Deze driejarige opleiding geeft je een geweldige basis om je daarna verder te ontwikkelen binnen de informatica of een ander vakgebied, zoals gezondheid, milieu, telematica of techniek. Een BSc diploma Technical Computer Science biedt je ruime uitdaging voor een interessante en spannende toekomst. Je kunt in deze opleiding internationale ervaring opdoen door een minor in het buitenland te volgen, of op studiereis te gaan. Ook het bedrijfsleven is binnen de opleiding meer dan aanwezig: de opdrachten zijn toepassingsgericht en komen uit het bedrijfsleven. Met een bachelordiploma Technical Computer Science heb je volop keuze voor een vervolgopleiding, en excellente carrièreperspectieven. Ben jij op zoek naar een uitdagende opleiding die ICT-oplossingen kan bieden voor de maatschappij? Dan zijn wij op zoek naar jou. Laat je overtuigen door een meeloopdag

Bekijk het studieprogramma van de bacheloropleiding Technical Computer Science. Benieuwd wat je na je studie kan doen? Ontdek de diverse carrièremogelijkheden. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt of aanvullende informatie zoekt.

Chat offline (info)