Vernieuwend onderwijs, waarbij jij het beste uit jezelf haalt en dat ook nog écht interessant is! Dat is de essentie van het Twents Onderwijsmodel, waarbij telkens één thema centraal staat. In een tijdvak van 10 weken staan al je colleges, practica en projecten in het teken van dat vraagstuk. Bovendien heb je de kennis van het ene vak nodig om het andere te kunnen begrijpen. Je studeert dus niet puur voor een tentamencijfer; je moet je echt in de materie (willen) verdiepen.

Ontdek waar jouw kracht ligt

Ben jij een onderzoeker, ontwerper of organisator? Tijdens de opleiding leer je in projecten waar jouw kracht ligt. Als onderzoeker focus jij je op fundamenteel nieuwe kennis, die de wereld op z’n kop zal zetten. In theorie dan, want nieuwe vondsten krijgen pas waarde wanneer iemand er een praktische toepassing voor bedenkt. Dat doet de ontwerper. De organisator zorgt ervoor dat slimme ontwerpen hun weg naar de gebruikers vinden. Ook deze rol leer je vervullen tijdens een of meerdere projecten.

Diepgaande kennis, in de breedte toegepast

Het resultaat van ons projectonderwijs is dat je een T-shaped professional wordt, zoals we dat in Twente noemen. Bij elk project ga je echt de diepte in (de verticale ‘poot’ van de T). Je bekijkt een thema van alle kanten, raakt er helemaal vertrouwd mee. Door onderzoek en experimenten ga je op zoek naar nieuwe kennis. Tegelijkertijd leer je die kennis in de breedte toepassen. En zoals iedere student weet: pas als je kennis toepast, blijft het hangen. Bovendien leer je met mensen uit verschillende vakgebieden te werken zodat je samen tot nieuwe inzichten en ontwerpen te komen (het horizontale ‘deel’ van de T).

Verkeerde keuze?

De kans dat je een verkeerde studiekeuze maakt, is minimaal bij de Universiteit Twente. Als je toch een verkeerde keuze hebt gemaakt dan staan er studiebegeleiders voor je klaar om te helpen met een andere keuze. Toch blijf jij degene die de accenten bepaalt. En degene die het uiteindelijk moet doen. Dat verwachten we ook van je. Dus pak die kans en laat zien dat je nieuwsgierig en ondernemend bent.

In juli 2016 is de eerste lichting TOM-studenten afgestudeerd. Bekijk hieronder hun ervaringen:

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies