In het derde studiejaar heb je 30 EC (een halfjaar) aan keuzeruimte. Deze keuzeruimte kun je gebruiken voor zowel verdieping als verbreding. Je kunt je verdiepen door de keuzemodules van Technical Computer Science te kiezen: Programmeerprincipes en Wireless & Mobile. Je kunt er ook voor kiezen kennis te verwerven in een ander vakgebied. Denk aan modules van aangrenzende opleidingen, zoals Business & IT, Technische Bedrijfskunde of Applied Mathematics. Ook kun je deze periode benutten door vakken te volgen in het buitenland. De tweede helft van het derde jaar studeer je af door te werken je aan het bachelorreferaat en een ontwerpopdracht. Daarmee sluit je je bacheloropleiding af.

Module 9: Keuzemodule - smart spaces

Het doel van deze module is intelligente systemen te ontwerpen en te evalueren. Denk aan systemen die ervoor zorgen dat ruimtes automatisch verlicht, verwarmd of beveiligd zijn. Daardoor wordt ons leven makkelijker, veiliger en gezonder. In deze module leer je onder andere over sensornetwerken, kunstmatige intelligentie en game- theory.

Meer over deze module

Module 10: Keuzemodule

Optie 1: CYBER PHYSICAL SYSTEMS

Cyber physical systems zijn systemen die aan de ene kant een natuurkundige (‘physical’) component hebben en aan de andere kant een informaticacomponent. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan elektriciteitsnetwerken of waterleidingsystemen, die steeds meer door computers bestuurd worden. Dat zorgt ervoor dat er allerlei nieuwe mogelijkheden geboden worden om zulke systemen goed te laten werken, maar het zorgt er ook voor dat zulke systemen erg kwetsbaar worden voor aanvallen en misbruik. Deze systemen zijn ongelofelijk complex, en tegelijk is de maatschappij er erg afhankelijk van. Vandaar dat je in deze module kennismaakt met methoden en technieken om dit soort systemen veilig en betrouwbaar te ontwerpen.

Meer over deze module

Optie 2: Web Science

Mensen en organisaties zijn tegenwoordig verbonden in sociale netwerken, communicatienetwerken, financiële netwerken en netwerken waarin nieuws, muziek, video’s, foto’s en meningen uitgewisseld worden. In de module Web Science bestuderen we wat de globale structuur van deze netwerken is, hoe informatie zich door netwerken verspreid, en hoe gedrag van mensen via deze netwerken beïnvloed wordt. Je leert welke structuur het World Wide Web globaal heeft en hoe je die kunt analyseren; welke invloed de structuur van een netwerk heeft op kuddegedrag van mensen en waarom sommige internetbedrijven een hele markt kunnen veroveren; hoe Google advertenties veilt op een webpagina terwijl hij gedownload wordt, en waarom perfecte democratische verkiezingen niet mogelijk zijn. Al deze en andere verschijnselen zal je in de praktijk bestuderen door toepassing op gegevens van bijvoorbeeld YouTube, Facebook en andere sociale netwerken.

Meer over deze module

Module 11 & 12: Afstudeersemester

Tijdens het afstudeersemester, de tweede helft van je derde jaar, volg je de laatste twee modules. In module 11, het Ontwerpproject, werk je in een projectteam aan een IT probleem. Zowel de Universiteit Twente zelf als bestaande IT-ondernemingen zijn opdrachtgevers. Je werkt dus aan een real-life probleem! 

Meer over deze module

In module 12, Bachelorreferaat, presenteer jij je eigen wetenschappelijke onderzoek op de Twente Student Conference on IT. Deze conferentie heeft de vorm van een echte wetenschappelijke conferentie. Sommige onderzoeksrapporten van studenten zijn zo goed, dat ze ook in internationaal bekende wetenschappelijke tijdschriften worden gepubliceerd. De conferentie is dus een leerzame en boeiende afsluiting van je bacheloropleiding.

Meer over deze module

Na de bachelor

En dan heb je je bachelordiploma op zak. Ontdek wat je na je studie kunt gaan doen.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies