Je gaat afstuderen! Het derde jaar van de bachelor Technical Computer Science bestaat voor de helft uit keuzeruimte (minor), de andere helft besteed je aan de laatste stap die je moet nemen voordat je jezelf Bachelor of Science mag noemen: je afstudeerproject. De vrije keuzeruimte vul je naar eigen inzicht in. Je baseert je keuze op hoe je jouw toekomst in wilt richten. 

Modules 9 & 10: dit zijn jouw opties

  • Volg een van de keuzemodules van Technical Computer Science. Je kunt kiezen uit Smart Spaces, (intelligente systemen en ruimtes ontwerpen), Cyber-Physical Systems (complexe systemen waarin natuurkunde en informatica samenkomen) of Web Science (structuur, gedrag en invloed van globale netwerken).
  • Volg verbredende vakken uit andere opleidingen, bijvoorbeeld Business Information TechnologyAdvanced Technology of Applied Mathematics.
  • Studeer een half jaar (twee modules, oftewel één semester) aan een andere universiteit in Nederland of daarbuiten.
  • Meld je aan bij één van onze studententeams.
  • Heb je ambities om leraar te worden? Volg dan de minor Leren Lesgeven en haal een tweedegraads lerarenbevoegdheid. Daarmee kun je aan de slag als docent op een middelbare school. 

Module 11 & 12: Afstudeersemester

Tijdens het afstudeersemester, de tweede helft van je derde jaar, doe je twee grotere opdrachten. In module 11, het Ontwerpproject, werk je in een projectteam aan een IT-probleem. Zowel de Universiteit Twente zelf als bestaande IT-ondernemingen zijn opdrachtgevers. Je werkt dus aan een real-life probleem! 

In Module 12 doe je een individueel onderzoeksproject, resulterend in een presentatie op de Twente Student Conference on IT. Deze conferentie heeft de vorm van een echte wetenschappelijke conferentie. Sommige onderzoeksrapporten van studenten zijn zo goed, dat ze vervolgens ook op een internationale workshop kunnen worden gepresenteerd. De conferentie is dus een leerzame en boeiende afsluiting van je bacheloropleiding. Als je slaagt, mag je jezelf Bachelor of Science noemen. Je kunt bij je onderwerpkeuze al rekening houden met een eventuele masterspecialisatie of -opleiding.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies