De meeste bachelorafgestudeerden Technical Computer Science kiezen ervoor om een aansluitende masteropleiding te volgen. Dat kan aan de Universiteit Twente, maar ook aan een andere Nederlandse of buitenlandse universiteit.

Door met een masteropleiding aan de Universiteit Twente

De bacheloropleiding Technical Computer Science biedt uitstekende doorstroommogelijkheden naar de volgende masteropleidingen en specialisaties aan de Universiteit Twente:

Carrièreperspectieven

Of de economie nu groeit of het juist wat moeilijker heeft, de werkgelegenheid op het gebied van Informatie- en Communicatietechnologie blijft altijd toenemen. Hierdoor zijn de arbeidsmarkt en mogelijkheden voor informatici uitstekend.

Als afgestudeerde kun je bijvoorbeeld gaan werken bij een groot informatietechnologiebedrijf dat je kent omdat je hun systemen dagelijks gebruikt voor het zoeken op Internet of omdat je actief bent op social media. Of misschien wil je juist bij een klein beginnend bedrijf gaan werken of er zelf één beginnen. Maar ook bij instellingen in de gezondheidszorg, vervoersbedrijven, financiële instellingen, en in de creatieve industrie is veel vraag naar mensen die informatietechnologie volledig doorgronden en kunnen toepassen. Er is behoefte aan mensen die de techniek vooral willen gebruiken om problemen op te lossen en die ook nadenken over de vraag hoe zij dit alles kunnen organiseren en in de juiste context plaatsen. Deze experts – dus de technische informatici − kunnen hun positie kiezen in een enorm werkveld, juist omdat ze een jonge tak van de wetenschap beheersen.

Waar werken afgestudeerden?

INTERNATIONAAL BEKENDE BEDRIJVEN

Een deel van onze afgestudeerden werkt bij bedrijven die je waarschijnlijk kent omdat je hun systemen vaak gebruikt. Ze ontwikkelen nieuwe systemen en diensten bij bedrijven als Google, Facebook en Booking.com.

SAMENWERKING MET ZIEKENHUIZEN & CHIRURGEN

De Universiteit Twente heeft een leerstoel Neuro Imaging. Hier kun je onderzoek doen naar medische databases, om de behandeling van patiënten zo in te richten dat de patiënten er zo min mogelijk last van hebben. Dit doe je door bestaande data met elkaar te combineren. Je werkt hierbij samen met ziekenhuizen en chirurgen.

ENERGIEMAATSCHAPPIJEN

Bij een energiemaatschappij kun je bijvoorbeeld slimme energiemeters ontwerpen, die het energieverbruik van huishoudelijke apparaten meten. Slimme apparaten kunnen zelfs bekijken hoe energievraag en -aanbod het voordeligst op elkaar afgestemd kunnen worden. Ook kunnen ze zelf bepalen of er moet worden gekozen voor ‘normale’ energie of juist milieuvriendelijke stroom.

ICT-BEDRIJVEN/ADVIESBUREAUS

Bij menig bedrijf kun je specifieke softwaresystemen ontwikkelen om de automatisering beter te laten verlopen, bijvoorbeeld speciale software voor het reserveren van tickets bij luchtvaartmaatschappijen. Als technisch informaticus kun je dit in goede banen leiden en je bedrijf veel kosten besparen.

Onze masteropleidingen

Heb jij het driejarige bachelorprogramma Technical Computer Science met succes afgesloten? Dan kun je direct doorstromen naar de Engelstalige masteropleiding Computer Science. Deze opleiding duurt twee jaar en je kunt kiezen uit vijf specialisaties: Cyber SecurityData Science & Technology en Software Technology. Elke specialisatie heeft uiteraard haar eigen toepassingsgebieden en hierin kun je je dus verder ontwikkelen.

DE MASTEROPLEIDING COMPUTER SCIENCE

Cyber Security legt de focus op de veiligheid en beveiliging van systemen en netwerken op het web. Dit is erg belangrijk, zeker met de DDoS-aanvallen en de hackacties van de laatste tijd. Door deze specialisatie word je opgeleid om hier een stokje voor te steken. Binnen Data Science & Technology houd je je bezig met onttrekken van zinvolle informatie aan gigantische hoeveelheden data, en die op een zinvolle manier te gebruiken. Als je geïnteresseerd bent in het actief ontwikkelen van betrouwbare software van hoge kwaliteit, waarbij je je niet beperkt tot een bepaald toepassingsgebied, dan is de specialisatie Software Technology echt iets voor jou.

DE MASTEROPLEIDING EMBEDDED SYSTEMS

Wil je na je bacheloropleiding een andere weg inslaan, maar wil je wel binnen de technische richting blijven, dan is de masteropleiding Embedded Systems een goede Met je bachelordiploma Technical Computer Science heb je direct toegang tot deze tweejarige Engelstalige masteropleiding.

DE MASTEROPLEIDING INTERNET SCIENCE & TECHNOLOGY

Zoek je naar een vervolgopleiding die zich bezig houdt met communciatienetwerken zoals bijvoorbeeld het internet dan is de masteropleiding Internet Science & Technology wellicht iets voor jou. Deze masteropleiding sluit goed aan op de bachelor Technical Computer Science. Je bent na het behalen van je diploma Technical Computer Science direct toelaatbaar tot deze tweejarige opleiding die je in de Engelse taal volgt.

DE MASTEROPLEIDING HUMAN MEDIA INTERACTION

Ben je geïnteresseerd in een vervolgopleiding die zich bezighoudt met de interactie van mens en technologie? Neem dan zeker eens een kijkje bij de Engelstalige masteropleiding Human Media Interaction. Met je bachelordiploma Technical Computer Science heb je direct toegang tot deze tweejarige master, dus wat weerhoudt je?

DE DOUBLE DEGREE SECURITY & PRIVACY OF HUMAN COMPUTER INTERACTION AND DESIGN

De Universiteit Twente biedt samen met EIT ICT Labs de mogelijkheid om een tweejarige masteropleiding op het gebied van Security & Privacy of Human Computer Interaction and Design te volgen. EIT ICT Digital is een samenwerking van vooraanstaande Europese technische universiteiten en business schools. Kies je voor deze master, dan volg je het eerste jaar aan een deelnemende buitenlandse universiteit en het tweede jaar in Twente. Je krijgt dan een ‘double degree’, wat betekent dat je van beide universiteiten een diploma ontvangt.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vervolgopleidingen aan de Universiteit Twente waartoe je met je bachelordiploma Technical Computer Science direct toegang hebt. Je hebt natuurlijk nog veel meer mogelijkheden − aan de Universiteit Twente of aan een andere universiteit in Nederland of in het buitenland.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies