Toelating bacheloropleiding Technical Computer Science

Studiekeuze gemaakt?

Heb jij de keuze gemaakt om je in te schrijven voor de bacheloropleiding Technical Computer Science aan de Universiteit Twente? Meld je dan eerst aan via Studielink. Check hieronder de toelatingseisen om er zeker van te zijn dat jouw aanmelding gaat lukken. Onze toelatingseisen zijn gebaseerd op je opleidingsniveau, je niveau Engels en je niveau wiskunde. Houd er rekening mee dat je ook aan de selectieprocedure moet deelnemen voordat je aan de bachelor kunt beginnen.

Welk diploma heb je behaald?

 • vwo-diploma

  Je wordt toegelaten tot deze bacheloropleiding met een vwo-diploma en het profiel:

  • Natuur & Techniek
  • Ander profiel, inclusief het profielvak wiskunde B.
 • hbo-propedeuse/hbo-diploma

  Jouw toelaatbaarheid is afhankelijk van je vooropleiding(en). Wij adviseren je zo snel mogelijk aan te melden, ook als je nog moet slagen voor je hbo-diploma of hbo-propedeuse. Wanneer wij je aanmelding hebben beoordeeld, informeren we je via mail over je toelaatbaarheid en of je eventueel aanvullende toetsen moet afleggen. In ieder geval is het nodig dat je je propedeuse hebt gehaald met een gemiddeld cijfer van minimaal 7,5 en dat je kunt aantonen dat je Wiskunde B op vwo-niveau beheerst.

  Wil je na je hbo een masteropleiding volgen? Lees dan verder over de doorstroommogelijkheden binnen de UT.

 • Internationale diploma's

Vragen over deze studie of de toelatingseisen?

Niveau Engels

Aangezien het programma volledig Engelstalig is, moet je aan de Engelse taaleisen voldoen om in het Engels onderwijs te volgen en tentamens te maken. Vóór de aanmelddeadline moet je de vereiste documenten uploaden als bewijs van jouw Engelse taalvaardigheid.

Heb je een Nederlands vwo-diploma, dan voldoe je aan de taaleisen.

Start jouw aanmelding!
Inschrijven via Studielink
Vanaf oktober kun je je inschrijven.
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies