Zie Inschrijven

Toelating bacheloropleiding Technical Computer Science

Heb jij de keuze gemaakt om je in te schrijven voor de bacheloropleiding Technical Computer Science aan de Universiteit Twente?  Meld je dan eerst aan via Studielink. Check hieronder de toelatingseisen om er zeker van te zijn dat jouw aanmelding gaat lukken.

Vwo diploma

Met een vwo-diploma met een Natuur & Techniek profiel word je toegelaten tot de bacheloropleiding Technical Computer Science. Toelating met een ander profiel is ook mogelijk, mits je Wiskunde B in je pakket hebt of kunt laten zien dat je Wiskunde B op vwo-niveau beheert.

Hbo propedeuse

Als je de propedeuse van een relevante hbo-opleiding hebt afgerond, ben je ook welkom bij Technical Computer Science. We gaan dan wel na of je onderwijsachtergrond goed past bij deze opleiding. In ieder geval is het nodig dat je je propedeuse hebt gehaald met een gemiddeld cijfer van minimaal 7,5 en dat je kunt aantonen dat je Wiskunde B op vwo-niveau beheerst.

Lees meer over toelatingseisen voor hbo'ers. 

Duitse Abitur

Heb je je eindexamen in Duitsland gedaan en ben je in bezit van het Abitur? Ook daarmee kun Technical Computer Science (Technische Informatica) studeren. Het is dan wel belangrijk dat je Wiskunde en Engels tot het Abitur hebt gevolgd.

Lees meer over toelating met een Duits Abitur op de Duitstalige website van Technical Computer Science.

Internationaal diploma

Inschrijven voor de bacheloropleiding Technical Computer Science is ook mogelijk met een internationaal diploma. Het is dan nodig dat je een vooropleiding op VWO-niveau hebt afgerond en in ieder geval Engels en Wiskunde hebt gevolgd.

Lees meer over toelating met een internationaal diploma op de Engelstalige website van Technical Computer Science.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies