Technical computer science in Twente

Vanaf het jaar 2013, het jaar waarin ik ben begonnen met de opleiding Technical Computer Science, is het Twents Onderwijs Model ingevoerd. Het grote verschil met het onderwijsmodel op andere universiteiten is dat alle vakken in een kwartiel met elkaar samenhangen en dat er niet alleen maar hoorcolleges worden gegeven waar je luistert naar een docent of professor, maar dat er veel praktische opdrachten zijn, zoals practica, challenges (kleine projecten van een dag) en projecten.

KENNIS IN DE PRAKTIJK TOEPASSEN EN SOCIALE VAARDIGHEDEN UITBREIDEN

Het leuke van dit onderwijsmodel is dat de stof die je leert in de hoorcolleges gelijk kunt toepassen in de praktische delen van een module. De studielast van deze opleiding bedraagt ongeveer 40 uur per week. Er zijn vrij weinig hoorcolleges, maar wel veel werkcolleges, practicum-uren en projecturen. Veel van die 40 uur zit je op de universiteit. Daarnaast heb je bij de meeste modules geen tentamens, maar tussentoetsen. Deze toetsen vallen meestal op een vrijdag en zijn één keer per week of één keer in de twee weken. Het voordeel hiervan is dat je de stof goed bijhoudt en dat je vaak in het weekend niet hoeft te studeren. Vaak zijn de laatste twee weken van een kwartiel projectweken. Hierin werk je alleen maar aan het project van die module, kies je zelf waar je gaat zitten werken en deel je zelf je tijd in. Deze weken zijn altijd erg leuk, omdat je veel verantwoordelijkheid hebt, het hard werken is, maar het ook veel gezelligheid geeft omdat je met je team aan één product werkt waar iedereen zoveel mogelijk voldoening uit wilt halen.

Kortom, het Twents Onderwijs Model richt zich vooral op je kennis in de praktijk toepassen en het uitbreiden van je sociale vaardigheden naast het uitbreiden van je kennis, waardoor je aan het eind van je studie je goed kan redden in het bedrijfsleven.

activisme: ACTIef BIJ DE STUDIEVERENIGING

Naast het studeren kun je jezelf verbreden op veel verschillende manieren. Een manier is bijvoorbeeld via activisme bij Inter-Actiefde studievereniging voor Technical Computer Science en Business & IT. Hier kun je plaatsnemen in verschillende soorten commissies, zoals activiteitencommissies, reiscommissies, publicatiecommissies, commissies die zich richten op de studie en ICT-commissies. Kortom; voor ieder wat wils. In deze commissies leer je onder ander vergaderen, samenwerken, verantwoordelijkheden op je nemen en deze uit te voeren. Deze vaardigheden zijn heel nuttig om te hebben voor later in het bedrijfsleven. Daarnaast zorgt het ook voor ontspanning. De organisatie van en het deelnemen aan activiteiten zijn vaak ook gewoon heel erg leuk. Ook kun je op deze manier kennis maken met het bedrijfsleven door middel van lunchlezingen en bedrijfsbezoeken.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies