I.C.T.S.V. Inter-Actief is de studievereniging voor de opleidingen Technical Computer Science en Business & IT en de bijbehorende masteropleidingen aan de University of Twente. Inter-Actief is opgericht op 12 maart 1981 en heeft circa duizend leden, waarmee zij de grootste ICT-studievereniging van Nederland is.

Wat doet de studievereniging?

Een studievereniging is gericht op studenten van een bepaalde opleiding en ondersteunt hierbij studenten bij hun studie. Daarnaast verzorgen studieverenigingen verschillende diensten om het studentenleven een stuk aangenamer te maken. Je wordt op de hoogte gehouden van wat er speelt bij de studie, maar ook met klachten en problemen kun je altijd bij Inter-Actief terecht. In dat geval behartigt Inter-Actief de belangen van jou als student.

Gezelligheid

Naast alle studie-gerelateerde aspecten is Inter-Actief er natuurlijk ook voor gezelligheid. Zo is er wekelijks een borrel en organiseren ze regelmatig feesten. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten zoals laser gamen, karten, pokeravonden, levend monopolie en veel meer. Tijdens deze activiteiten kom je met medestudenten in contact en leer je ook studiegenoten kennen die je normaal gesproken niet zo snel tegen zou komen. Natuurlijk heeft Inter-Actief ook een eigen verenigingskamer.

Reizen

Naast de dagelijkse activiteiten organiseert Inter-Actief ook een drietal reizen. Elk jaar gaat Inter-Actief, soms in samenwerking met een andere studievereniging, op wintersport. Met een groep studenten wordt er dan voor een echte studentenprijs een week genoten van wintersport op zijn best. Jaarlijks wordt er tijdens een lang weekend een grote Europese stad bezocht. Daarbij hoort een bezoek aan de universiteit ter plekke, maar er is ook ruimte om de stad te verkennen. Zo is Inter-Actief al eens in Berlijn en Parijs geweest.

De grootste reis is de studiereis. Elke twee jaar gaat er een groep van dertig studenten met een aantal begeleidende docenten naar een interessant land gekoppeld aan een relevant ICT-thema.

Dit jaar wordt voor het eerst een International Business Course georganiseerd. Dat is een mini studiereis van vier dagen naar een plek in Europa met als doel het bezoeken van bedrijven aldaar.

Activiteiten commissies

Al deze activiteiten moeten natuurlijk door iemand georganiseerd worden. Dit wordt allemaal gedaan door actieve leden binnen Inter-Actief. Op deze manier ontwikkel je competenties in aanvulling op je studieprogramma. Bovendien wordt activisme door bedrijven gewaardeerd en verbeter je dus jouw kans op de arbeidsmarkt. Het belangrijkste is uiteindelijk dat het erg leuk is om dit allemaal te organiseren.

Meer weten over het combineren van je studie met het verenigingsleven? Lees ook de ervaring van Iris, voorzitter van Inter-Actief.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies