Na de bachelor

Doorstuderen na de bachelor Scheikundige Technologie

Met je brede bachelor Scheikundige Technologie kun je alle kanten op. De meeste studenten gaan na de bacheloropleiding direct door met de tweejarige masteropleiding Chemical Engineering en specialiseren zich in materiaalkunde of procestechnologie. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een andere master, zoals Nanotechnology. Dat kan aan de Universiteit Twente maar ook in het buitenland of op een andere Nederlandse universiteit. Let er dan wel op dat je niet altijd direct kunt instromen. Soms moet je eerst een schakelprogramma volgen. Elke master wordt afgesloten met een afstudeeronderzoek, waarna je jezelf Master of Science mag noemen.

De masteropleiding Chemical Engineering

Tijdens de masteropleiding Chemical Engineering aan de Universiteit Twente leer je om je kennis te combineren om op die manier (nieuwe en duurzame) processen, producten en materialen te ontwikkelen en deze ook werkelijk in te voeren. Dit kan op verschillende gebieden, zoals de (petro)chemie, duurzame energie, waterzuivering, voeding, cosmetica, farmacie, biomedische technologie of de overheid. Daar kun je terecht als technoloog, onderzoeker, ontwerper, organisator (bijvoorbeeld projectmanager) of adviseur. Deze beroepen bieden enorme mogelijkheden om je creativiteit te gebruiken.

Masterspecialisaties

Bij de masteropleiding Chemical Engineering kun je kiezen uit twee specialisaties:

  • Chemical & Process Engineering, waarbij je je richt op het ontwerpen van processen die in technologisch, economisch, ecologisch en sociaal opzicht optimaal functioneren;
  • Molecular & Materials Engineering, waar het ontwerpen, vervaardigen, toepassen en analyseren van nieuwe materialen met hightecheigenschappen centraal staat.

Ben je benieuwd in wat voor functies je na het behalen van je master Chemical Engineering terecht kunt komen? Lees dan hier meer over de verschillende functies of lees hier de testimonials van onze alumni.

De masteropleiding Nanotechnology

Fysische en chemische eigenschappen van materialen op de nanometerschaal zijn kwantitatief maar ook kwalitatief anders dan op macroschaal. Nanotechnologie is een interdisciplinair onderzoeksveld dat zich bezighoudt met de bestudering van deze eigenschappen op een lengteschaal van 1 tot 100 nanometer.

Tijdens de multidisciplinaire master Nanotechnology leer je alles over de verschillende onderzoeksvelden binnen de nanotechnologie, zoals nano-elektronica, nano-optica, nanogeneeskunde of nanofysica, en heb je de kans je in een van deze onderzoeksvelden te verdiepen. MESA+ is het onderzoeksinstituut waarbij deze master is aangesloten.

Chat offline (info)