Na de bachelor

De arbeidsmarkt met Scheikundige Technologie

Na het behalen van je masterdiploma in Chemical Engineering zijn de kansen op de arbeidsmarkt erg goed. Volgens een onderzoek van de Elsevier ('Beste banen', 1 juni 2016) hebben bijna alle afgestudeerden binnen 6 maanden een baan gevonden. Meer dan de helft van de afgestudeerden van de Universiteit Twente kiest voor een carrière in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld bij een van de vele spin-offbedrijven van de Universiteit Twente. Ze gaan dan bijvoorbeeld aan de slag in een van de volgende functies:

Productiemanager

Als productiemanager ben je verantwoordelijk voor de fabricage en de kwaliteit van een product en geef je leiding. Vaak doe je dit in een omgeving met kostbare installaties.

Ontwerper

Als ontwerper ben je in dienst van een bedrijf of ingenieursbureau. Je ontwerpt apparaten, installaties of zelfs complete fabrieken.

Onderzoeker

Je kunt toepassingsgericht onderzoek verrichten in dienst van een Research & Development-afdeling van een groot bedrijf. Of je kunt meer wetenschappelijk onderzoek doen bij universiteiten en instellingen als TNO.

Bedrijfsconsultant

Als consultant adviseer je bedrijven vanuit een technische en bedrijfskundige invalshoek. Al tijdens je studie kun je kiezen voor meer bedrijfskundige vakken.

Procestechnoloog

In deze functie optimaliseer je bedrijfs- en productieprocessen en houd je daarbij rekening met veranderende wetgeving en milieuaspecten.

Onderwijs

Vind je het leuk om anderen uit te leggen hoe scheikunde in elkaar zit? Dan kun je na je bacheloropleiding de master kiezen die je opleidt tot docent Scheikunde. Wedden dat jij je klas gemotiveerd krijgt voor scheikunde?

Meer weten over de masteropleiding? Kijk dan eens op de masterwebsite van Science Education and Communication of lees hier het ervaringsverhaal van een student

Promotieonderzoek

Na de masteropleiding kiest bijna 40 procent van de afgestudeerden ervoor zich verder te specialiseren en te promoveren. Dit doe je aan een universiteit onder het toeziend oog van een hoogleraar. Na vier jaar zelfstandig onderzoek te hebben gedaan, lever je een proefschrift in en krijg je, na een openbare verdediging, de titel doctor (dr.).

Benieuwd?

Ben je benieuwd naar onze alumni? Lees dan hier ervaringsberichten van onze alumni.

Chat offline (info)