Toelating & inschrijving

Studiekeuzecheck

De opleiding Psychology vindt het belangrijk dat je een opleiding kiest die goed bij je past, zodat je succesvol je studie doorloopt. Daarom zijn er verschillende studiekeuzeactiviteiten. Dat zijn activiteiten voor de start van je studie waarbij je uitgebreid kennis maakt met de opleiding en kunt kijken of de opleiding bij je past. 

Voorlichtingsactiviteiten

Door een bezoek aan een open dag en/of een meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding. We raden je dan ook aan om voordat je je inschrijft bij de opleiding Psychology, een open dag en/of een meeloopdag te bezoeken:

verplichte deelname studiekeuzecheck

Studenten die zich via Studielink hebben ingeschreven voor de bacheloropleiding Psychology nemen verplicht deel aan de studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck bestaat uit verschillende activiteiten, zoals het invullen van een vragenlijst en een proefstudeerdag. Zonder deelname aan de studiekeuzecheck activiteiten kun je NIET worden toegelaten tot de opleiding.

De proefstudeerdag, één van de studiekeuzecheck activiteiten, bestaat uit een aantal presentaties/workshops en een toets, bedoeld om jou en ons te overtuigen in hoeverre de bacheloropleiding Psychology aan de UT goed bij jou past en andersom. Je krijgt een inleiding op het opleidingsprogramma, gedetailleerd en met voldoende ruimte voor vragen en discussie.

De proefstudeerdag wordt in het voorjaar van 2017 meerdere keren aangeboden. De exacte data worden eind 2016 bekend gemaakt via deze website. Je meldt je dan aan voor één van de data. Je ontvangt de instructies voor het voorbereiden van de proefstudeerdag per email, nadat je je hebt aangemeld via studielink.

Internationale studenten 

Internationale studenten wonen (indien haalbaar) de proefstudeerdag op de campus eveneens bij of kunnen deelnemen aan een Skype-interview. Voor Duitse studenten geldt dat je verplicht bent om persoonlijk aanwezig te zijn bij de proefstudeerdag indien je in één van de (aangrenzende) deelstaten (Bundesländer) Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen of Bremen woont.

Chat offline (info)