Studieprogramma

het derde studiejaar 

MODULE 9 EN 10: elective module

In het derde jaar heb je 30 ECTS (een halfjaar) aan keuzeruimte. Deze keuzeruimte kun je gebruiken voor zowel verdieping als verbreding. Je kunt je verdiepen door de keuzemodules van Psychologie of Onderwijskunde te kiezen (zie keuzemodules bij studiejaar 2). Je kunt er ook voor kiezen kennis te verwerven in een heel ander vakgebied, zoals bedrijfskunde of sportfysica. Ook kun je mogelijk vakken volgen in het buitenland. 

MODULE 11: REFLECTIon

In deze module ga je aan de slag met de reflectieve onderwerpen, zoals geschiedenis van de psychologie, (wetenschaps)filosofie, en filosofie van de psychologie, en verdiep je je in de (beroeps)ethiek van psychologen in het werkveld. 

MODULE 12: graduation

Je sluit de bacheloropleiding af met een bacheloropdracht binnen een van de toepassingsgerichte themagebieden van Psychology aan de Universiteit Twente. In je afstudeeropdracht pak je een probleem op een wetenschappelijke manier aan en maak je gebruik van literatuur en zelf verzamelde gegevens. Je doet bijvoorbeeld onderzoek naar de inzet van E-health, de psychische problematiek bij partners van kankerpatiënten, beïnvloedingsstrategieën in politieverhoren en leren met behulp van games. Je voert de bacheloropdracht zelfstandig uit, onder begeleiding van docenten. 

Na de studie

Na het behalen van het bachelordiploma heb je de titel Bachelor of Science en heb je toegang tot de masteropleiding Psychology of de masteropleiding Onderwijskunde aan de Universiteit Twente. De mogelijkheden op de arbeidsmarkt na Psychology zijn zeer divers. Benieuwd waar afgestudeerden nu werken? Bekijk dan hun ervaringsverhalen.

Chat offline (info)