Studiekeuze & Voorlichting

Voorlichtingsactiviteiten

Je bent eruit! Studeren aan een technische universiteit is echt iets voor jou. Dat is al een belangrijke beslissing. nu volgt De spannendste en moeilijkste keuze. Welke universiteit en welke bachelor kies je?

De Universiteit Twente organiseert meerdere activiteiten en events die je een goeie indruk geven van de bachelor programma’s. Ontdek, lees, verzamel, kijk, vergelijk… en kom naar de Open dagen, loop een dag mee of doe met één van de andere activiteiten die jou op weg helpen naar de studie van jouw toekomst. 

Open Dagen maart en november

In maart en november organiseert de University of Twente Open Dagen voor studiezoekers. Je krijgt informatie over:

  • alle bachelor en master opleidingen
  • het uitdagende onderwijsmodel
  • de afstudeerrichtingen en aansluitende masters
  • mogelijke beroepen en kansen op de arbeidsmarkt

Praat met docenten en studenten van de opleidingen waar jij interesse in hebt. Win informatie in over wonen op de campus en financiële zaken. Meer informatie vind je op www.utwente.nl/opendagen

Meeloopdag: voel je één dag student

Ben je op een Open Dag geweest en wil je nu zelf ervaren hoe het is om student aan de UT te zijn? Dan raden we je aan om een dag mee te lopen met een student. Je ervaart hoe het is om te studeren aan de University of Twente. Je volgt colleges en kunt vragen stellen aan studenten en studieadviseurs.  

Tip: bezoek éérst een Open Dag voordat je deelneemt aan een meeloopdag.

Aanmelden voor meeloopdag
Schrijf je hier in
Pre-University

Zit jij in 1 tot 6 vwo en wil je naast je gewone schoolwerk meer leren? Voor ijverige, nieuwsgierige leerlingen zoals jij heeft de Universiteit Twente een pre-university programma. Met uitdagende masterclasses, workshops, een online leeromgeving en heel veel meer. Via Pre-U ervaar je hoe alvast hoe het is om student te zijn en ontdek je waar jouw talenten liggen. Ga naar de website van Pre-U.

High Tech High Tea

Speciaal voor dames uit 4, 5, of 6 vwo met een NT en/of NG profiel organiseert de University of Twente een High Tech High Tea. Een gezellige middag vol boeiende presentaties, workshops én thee met bonbons! Bekijk hier de eerstvolgende High Tech High Tea.

ATLAS IN_SIGHT DAY

Ben jij geïnteresseerd in de unieke bacheloropleiding Technology, Liberal Arts & Sciences (ATLAS). Meedoen met een In_Sight Day is de allerbeste manier om uit te vinden of deze bijzondere opleiding en onderwijsmethode bij je past. Je maakt kennis met de University College Twente en gaat in gesprek met huidige ATLAS-studenten en studiebegeleiders. Geschikt voor scholieren uit 5 en 6 vwo. Lees meer over de In_Sight Day

Stappenplan

Op deze pagina vind je een handig stappenplan die helpt om jouw zoektocht te organiseren.

universiteit met maatschappelijke impact

Kies je voor een bachelor of master aan de Universiteit Twente. Dan ga je met vernieuwende technologieën werken aan maatschappelijke uitdagingen van de toekomst. Wij noemen dat High Tech Human Touch.
Je profiteert van een uniek, persoonlijk en toekomstgericht onderwijsmodel, waarin je de theorie toepast in praktijkopdrachten en teamprojecten. Dankzij ons cross-disciplinaire, internationale profiel leer je samenwerken met experts uit andere vakgebieden en culturen. Kies je voor Universiteit Twente, dan zet je in op grondige vakkennis én intensieve persoonlijke groei.

Chat offline (info)